Zaregistrovaný od: 10. 04. 2014 Príspevky: 202 Bydlisko: Stará Lubovna
Zaslal: po november 10, 2014 12:56 Predmet:
TReba rozlisovat fakty od bludov a chybicky sa mozu vyskytnut hocikde. Nerobme z wikipedie blud, ked tam niekto nahodou napise nepravdivu informaciu. cital som viacero veci z wikipedii a suhlasil som s mnohými vecami. Aj o mojich predkoch napr. Ide o to, kto -co konkretne napise. písu to prevazne studenti(student historie o historii a pod), ale samozrejme aj zavadzajuci ludia. Ide aj o to, ze v dnesnej dobe, moze ,,aj naoko,, pravdivy clanok, podlozený zdrojmi- písat o bludoch a naopak, clanok, ktorý vyzera ako blud a nepodlozený zdrojom, moze vystihovat podstatu veci a fakt. Napr. konspiracne teorie(ide o to, kto ich píse, ci fantasmagorik, ktorý si len myslí, ze to tak moze byt, alebo clovek, ktorý sa danej veci venuje a prisiel na pravdu logikou, intuíciou atd. Nemusi to mat zo zdrojov, mudry clovek prichadza na veci aj sam. Dnes nas klamu na kazdom kroku a ked im niekdo príde na klamstvo, vyrobia clanok, ktorý pravdu vyvracia a robí z nej blud. takze aj na to pozor. Bludy ktore vyzeraju ako pravda a pravda, z ktorej spravia blud. A niekedy sa s pravdou ven neda ist, ani vam to nemusia vydat, len preto, ze mate pravdu a niekomu idete do ,,kapusty,,Propagandy a ine tahy _________________ ...
Zaregistrovaný od: 12. 12. 2005 Príspevky: 785 Bydlisko: Bratislava
Zaslal: pia jún 06, 2008 23:04 Predmet:
mne sa ta idea velmi pacila ale presne toto ma na tom sklamalo, hlavne ked som si vsimol ze volajaky blb tam dal poukaz na to ze Wagner by urcite zboznoval Hitlera a preto je to hudba ktora sa nema pocuvat, no fakt des. _________________ Kone a serm su mojou celozivotnou laskou.
Zaregistrovaný od: 21. 08. 2007 Príspevky: 218 Bydlisko: Wien
Zaslal: pia jún 06, 2008 22:35 Predmet:
Jozef napísal:
Ja osobne o tom viem od chvile ako dotycny zacal na nasej stranke do fora vypisovat ze je Piccolomini. No co uz, zdravy rozum sa neda kupit v baumaxe.
Zial vo wikipedii si ludia naozaj mozu doplnit co chcu a to je jej velka chyba, pretoze potom straca na doveryhodnosti ( ak nejaku niekedy aj mala).
smutne je ze vela ludi cituje wikipediu ako pramen alebo zdroj
a nevie ze kazdy ma pravo vo wikipedii mnit informacie...
na zapade su "organizovane" bandy, ktore sa venuju tejto cinnosti... seriozny prispevok nenapadne upravia /clanok vypada seriozne az na par "zmenenych detailov" a nic netusiaci clovek si to opise... _________________ Zuzana Ráczová
Zaregistrovaný od: 06. 04. 2006 Príspevky: 84 Bydlisko: Ústí nad Labem ČR
Zaslal: pia jún 06, 2008 16:27 Predmet:
No to je "dobrý"
to mě zase jednou pobavilo.... A je zde krásně vidět, jak se dá wikipedie zneužít. Krom toho je mi ho líto, víte jak tento člověk musí trpět, že je "jen Macák"....?
S pozdravem Nos Jacobi Svatuska seu Lányi-Szalatnay-Raszlaviczi-Szent-Iványi-Thurzo-Soós de Sováry-Bosnyák-Rathold-Bár-Kalán de Pusztaszér...etc., dei gratia electus nobilis Hungariae et Bohemiae... atc. bla bla bla bla bla bla bla _________________ Jakub Svatuška-Lányi
Zaregistrovaný od: 01. 12. 2005 Príspevky: 1310 Bydlisko: Nemes Kosztolányi
Zaslal: pia jún 06, 2008 13:03 Predmet:
Ja osobne o tom viem od chvile ako dotycny zacal na nasej stranke do fora vypisovat ze je Piccolomini. No co uz, zdravy rozum sa neda kupit v baumaxe.
Zial vo wikipedii si ludia naozaj mozu doplnit co chcu a to je jej velka chyba, pretoze potom straca na doveryhodnosti ( ak nejaku niekedy aj mala).
Nemôžete odosielať novú správu do tohto fóra Nemôžete odpovedať na správu v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre