Zaregistrovaný od: 01. 12. 2005 Príspevky: 1310 Bydlisko: Nemes Kosztolányi
Zaslal: po január 11, 2010 12:26 Predmet:
marko napísal:
Ale predsa podpichnem - z pravneho hladiska je to uplne jasne. Ale stale mi ide o to geneticke hladisko... ak niekto je otec, myslim pokrvny otec, je nim ci to uzna alebo nie. Tam samozrejme nejde o zislanie slachtickych prav, ale dany clovek, ak dokazatelne je pokrvny pribuzny, tych predkov tam ma...
ako sa hovori: len matka je ista
v europe snad neexistuje nikto kto by nemal v priamej linii slachtickych predkov a teda nemohol byt z genetickeho hladiska povazovany za potomka slachty. z toho dovodu existuju tieto presne stanovene pravidla na urcenie toho kto moze a kto nemoze byt za slachtica povazovany a nepomohlo by ani to keby sa dalo povedat ze dotycny ako keby svojmu biologickemu otcovi z oka vypadol.
vdaka Jozef, moznop mi stacilo citat ten predchadzajuci link - vas clanok, je priam fantasticky.
Ale predsa podpichnem - z pravneho hladiska je to uplne jasne. Ale stale mi ide o to geneticke hladisko... ak niekto je otec, myslim pokrvny otec, je nim ci to uzna alebo nie. Tam samozrejme nejde o zislanie slachtickych prav, ale dany clovek, ak dokazatelne je pokrvny pribuzny, tych predkov tam ma...
No, mna sa tieto scenare netykaju, len mi tak nedalo, lebo poznam jedneho znameho, ktoreho otca dal jeden pan grof vystudovat, nosi ine meno, no tento pan akoby deduskovi grofovi z oka vypadol... Samozrejme, bez majetkov a titulu. Len je mi ho luto, myslim to slachtictvo ma v sebe, v tom dobrom zmysle, vynikajuci clovek.
Zaslal: št január 07, 2010 18:57 Predmet:
lavobockov je najlepsie najskor rozdelit do niekolkych skupin:
1- su lavobockovia, ktori veria tomu ze su lavobockami, len na zaklade toho, ze jedna pani povedala, avsak realne nemaju s tym, koho vyhlasuju za svojho otca absolutne nic spolocne.
2- si taki, co naozaj genetickymi potomkami urciteho slachtica su, ale on ich za svojich nikdy neuznal a ani nikdy neboli nikym ako jeho potomkovia akceptovani.
3- lavobockovia, ktori boli svojim biologickym otcom uznani ale bud sa neskor jednalo o jednorazove financne vyrovnanie, alebo boli obcas zaradeni medzi oficialnych dedicov, ale biologicky otec nemal zaujem alebo moznosti postarat sa o pravny prenos slachtictva na svojich nemanzelskych potomkov.
4- toto je velmi mala skupina, kedy biologicky otec urobil vsetko preto, aby jeho nemanzelsky potomok bol oficialne pravne uznany za jeho plnohodnotneho potomka aj s prevedenim slachtictva.
kazda z tychto styroch skupin lavobockov je o sebe presvedcena ze ma pravo povazovat sa za potomka slachty, ale nieje to tak, pretoze keby to mohlo fungovat takymto sposobom tak kazdy stredoeuropan sa moze povazovat za slachtica. Teoreticky sa za "oficialnych" potomkov slachticov mozu povazovat len ti, co su v stvrtej skupine.
Povodne "vdaka" roznych chaotickym sposobom podporovanym este nedokonalymi zakonnikmi vdaka roznym lavobockom vznikal este tak do 17. storocia vcelku slusny chaos tak sa to od 18 storocia uz zacalo riesit doslednejsie premyslenymi zakonmi slachtickeho prava, ktore sa uz definitivne ustalili v 19 storoci a podla poslednej verzie platnej do konca monarchie sa ku tejto problematike pristupuje aj dnes.
viem Jozef, vy by ste sa nikdy neznizil k blokovaniu pokial by to nemalo vazny dovod porusujuci zasady diskusii atd... ja som sa vsak tak dobre zasmial na odpovedi toho dotycneho pana, no uz davno ma tak nieco nepobavilo. Mohol by nam este zopar kuskov pridat.
Inak, ako je to s tzv. lavobockami? Bol som sokovany, ked som cital na jednej internetovej stranke, kolko je u nas napr. lavobockov slachtica Forgaca. teraz skor vazne - urcite nemaju de iure pravo byt slachticmi, ale de facto podla krvi nimi su... a tak isto tisicky dalsich v minulosti u inych rodov. Co s nimi? Ved rodokmen mozu dokazat, aj ked nie z pravneho hladiska titul. velakrat sami slachtici ich priznali ako svojich, bez uznania oprav.
Zaregistrovaný od: 21. 08. 2007 Príspevky: 218 Bydlisko: Wien
Zaslal: st január 06, 2010 15:16 Predmet:
Jozef napísal:
Zuzka: praveze uz nepozastavujem, tak pred dvomi alebo tromi rokmi by ma to dokazalo nas...t, ale uz veru nie. zmieril som sa ze som sa s tym ze som sa nechtiac stal tak trochu "verejnou" osobou, ktorej minimalne kazdy druhy den pride mail od nejakeho podobneho nestastnika co sa vyhlasi za minimalne uhorskeho krala a potom mi nadava a vyhraza sa, ked mu napisem ze je to blbost . ludia neznesu ked im niekto zoberie ich svet ktory si pre seba vytvorili v tej svojej bubline a vtedy to treba na niekoho hodit
nuz pravda vie byt niekedy kruta _________________ Zuzana Ráczová
Zaslal: ut január 05, 2010 23:36 Predmet:
Zuzka: praveze uz nepozastavujem, tak pred dvomi alebo tromi rokmi by ma to dokazalo nas...t, ale uz veru nie. zmieril som sa ze som sa s tym ze som sa nechtiac stal tak trochu "verejnou" osobou, ktorej minimalne kazdy druhy den pride mail od nejakeho podobneho nestastnika co sa vyhlasi za minimalne uhorskeho krala a potom mi nadava a vyhraza sa, ked mu napisem ze je to blbost . ludia neznesu ked im niekto zoberie ich svet ktory si pre seba vytvorili v tej svojej bubline a vtedy to treba na niekoho hodit
Zaslal: ut január 05, 2010 23:11 Predmet:
Jozef napísal:
marko: dotycny nestastnik nieje a ani nebol nikdy bloknuty. napisal sice ze som ho blokol, ale je to predsa dost nelogicke, pretoze keby bol bloknuty, tak by asi tazko mohol cokolvek napisat. vraj som mu neodpovedal ked sa na nieco pytal, tak pokial viem na tuto jeho temu kde sa pytal na nazor na "neznamy rod muransky" som mu odpovedal a nijako inak som s nim v kontakte nebol, takze to je dalsia blbost z jeho strany. vlastne to je len jeden z mnohych provokaterov co sa z casu na cas objavia na stranke. nic s tym nenarobime, ludia trpia kadejakymi psychickymi problemami a pouzivaju rozne sposoby ako sa s nimi vysporiadavaju. boli casy ked sa nam isty pan, ktoremu sme nejako nezhltli aj s hacikom jeho vyhlasenie ze je vlastne knieza p.......ini, tak v priebehu dna zahltil forum spustou textov oznamujucich, ze mna a denisa obetuje satanovi, takze vlastne internej je jedna obrovska psychiatria, kde si ludia myslia ze su anonymni.
vobec nechapem, ze sa nad tym este pozastavujes...knieza p....ini bol tazky oriesok... _________________ Zuzana Ráczová
Zaslal: ut január 05, 2010 10:45 Predmet:
marko: dotycny nestastnik nieje a ani nebol nikdy bloknuty. napisal sice ze som ho blokol, ale je to predsa dost nelogicke, pretoze keby bol bloknuty, tak by asi tazko mohol cokolvek napisat. vraj som mu neodpovedal ked sa na nieco pytal, tak pokial viem na tuto jeho temu kde sa pytal na nazor na "neznamy rod muransky" som mu odpovedal a nijako inak som s nim v kontakte nebol, takze to je dalsia blbost z jeho strany. vlastne to je len jeden z mnohych provokaterov co sa z casu na cas objavia na stranke. nic s tym nenarobime, ludia trpia kadejakymi psychickymi problemami a pouzivaju rozne sposoby ako sa s nimi vysporiadavaju. boli casy ked sa nam isty pan, ktoremu sme nejako nezhltli aj s hacikom jeho vyhlasenie ze je vlastne knieza p.......ini, tak v priebehu dna zahltil forum spustou textov oznamujucich, ze mna a denisa obetuje satanovi, takze vlastne internej je jedna obrovska psychiatria, kde si ludia myslia ze su anonymni.
mne napriklad tento pan Muransky urobil z tazkeho dna taku dobru naladu, este teraz sa smejem. Pan administrator slobodomurar, uboziak atd atd, prosim nemazte nam tychto jedincov, robia nam den svetlejsim. Preto mu nepriznavajte pred menom slachticky pridavok - "(z fora) VON MURANSKY". Nech sa este zasmejeme.
Zaslal: št december 31, 2009 13:42 Predmet: ubohe, hlupe a trapne...
Muransky napísal:
Áno vážený máte pravdu nie som žiadny šlachtic,jednalo sa mi len o zistenie Vašej pružnosti a musím konkrétne v tomto prípade skloniť pred Vašou pružnosťou hlavu.Ale na druhej strane Vám musím povedať aj to že v iných veciach ako už dosť dlho sledujem túto Vašu stránku ste totálne neschopný.Bavíte sa tu na neviem čo ale podstata Vám uniká,a prečo položte sami sebe túto otázku a pokiaľ si neviete na ňu odpovedať stačí ísť pozrieť do susedných štátov ako takéto stavovské združenie tam funguje.Poviem Vám to inak mojou životnou družkou je jedna z Vás z popredného rodu no môžem povedať že je to úbohé.A na čo sa zmôžete keď tu Vám niekto niečo vytkne tak mu blokujete nick ako ten slávny Váš Jozef,keď sa dotazujete prečo tak Vám ani neodpovie len za administrátora sa skryje asi vie prečo žobrák jeden.No robte si tu čo chcete dnes tu končím lebo so šlachtou ani spoločná latrína je k ničomu radšej si svoju hrdosť ponesiem lebo slobodný som aj bohatý a nie zásluhou zbedačovania poddaných ako to Vaši predkovia robili lebo inak to nevedeli a dnes sa tu pomaly hrať na demokratov budú.
mily p. muransky. za takyto prispevok by sa nemusel hambit ani najposlednejsi uboziak. toto vase vyplakanie, alebo vyprazdnenie je na urovni posledneho zobraka a mam pocit viny, ze som tymto svojim prirovnanim aj toho posledneho zobraka urazil.
podobne ako pan denis, aj ja vas odporucam na vysetrenie k vasmu lekarovi. drzim vam palce, aby to nebolo nieco vazne, aj ked hospitalizacii sa pravdepodobne nevyhnete. dovidenia. _________________ majin0^
Zaregistrovaný od: 12. 12. 2005 Príspevky: 785 Bydlisko: Bratislava
Zaslal: št december 31, 2009 0:28 Predmet:
Jozef napísal:
takze dalsia novinka
uz som bol v tomto fore oznaceny ako diktator, tyran, dogmatik a podobne. zaroven na nete som bol zaradeny medzi pravdepodobne najdolezitejsich slobodomurarov na slovensku (dokonca aj s fotkou ) no ale prvy krat som zobrak, ktory sa schovava za nejakeho administratora. Vdaka za novu "hodnost" a tesim sa na dalsiu .
asi si vytvorim novy podpis len pre toto forum:
Zaslal: št december 31, 2009 0:04 Predmet:
Jozef napísal:
takze dalsia novinka
uz som bol v tomto fore oznaceny ako diktator, tyran, dogmatik a podobne. zaroven na nete som bol zaradeny medzi pravdepodobne najdolezitejsich slobodomurarov na slovensku (dokonca aj s fotkou ) no ale prvy krat som zobrak, ktory sa schovava za nejakeho administratora. Vdaka za novu "hodnost" a tesim sa na dalsiu .
Zaslal: st december 30, 2009 23:59 Predmet:
takze dalsia novinka
Zaslal: st december 30, 2009 22:52 Predmet:
Muransky napísal:
Áno vážený máte pravdu nie som žiadny šlachtic,jednalo sa mi len o zistenie Vašej pružnosti a musím konkrétne v tomto prípade skloniť pred Vašou pružnosťou hlavu.Ale na druhej strane Vám musím povedať aj to že v iných veciach ako už dosť dlho sledujem túto Vašu stránku ste totálne neschopný.Bavíte sa tu na neviem čo ale podstata Vám uniká,a prečo položte sami sebe túto otázku a pokiaľ si neviete na ňu odpovedať stačí ísť pozrieť do susedných štátov ako takéto stavovské združenie tam funguje.Poviem Vám to inak mojou životnou družkou je jedna z Vás z popredného rodu no môžem povedať že je to úbohé.A na čo sa zmôžete keď tu Vám niekto niečo vytkne tak mu blokujete nick ako ten slávny Váš Jozef,keď sa dotazujete prečo tak Vám ani neodpovie len za administrátora sa skryje asi vie prečo žobrák jeden.No robte si tu čo chcete dnes tu končím lebo so šlachtou ani spoločná latrína je k ničomu radšej si svoju hrdosť ponesiem lebo slobodný som aj bohatý a nie zásluhou zbedačovania poddaných ako to Vaši predkovia robili lebo inak to nevedeli a dnes sa tu pomaly hrať na demokratov budú.
Pan Muransky, nechcem byt briskny ale budem : a co takto Vas osobny lekar hovori na Vase dusevne popripade ine zdravie??? Toto co ste tu zanechali sa rovna vylevom insitno-rustikalnych osob ktore nepatria medzi vzdelanu a slusnu vrstvu ludi ktora prispieva do tohoto fora. Dovidenia! _________________ Kone a serm su mojou celozivotnou laskou.
Zaslal: st december 30, 2009 22:14 Predmet:
Muransky napísal:
celkom zabavny komentar ako neslachticna som sa celkom pobavila...ze zistovanie pruznosti _________________ Zuzana Ráczová
Časy uvádzané v GMT + 1 hodina Choď na stránku 1, 2Ďalší
Strana 1 z 2
Nemôžete odosielať novú správu do tohto fóra Nemôžete odpovedať na správu v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre