Zaregistrovaný od: 03. 08. 2006 Príspevky: 43 Bydlisko: Banská Bystrica
Zaslal: po december 28, 2009 10:49 Predmet: re
Stuhl: Jediná zhoda:
Novák Andreas, desiatnik (Korporal), Pluk poľného delostrelectva č.14 (FKR.14), zborový muničný park č.5 (KpsMunPark.5), Bronzová medaila za statočnosť (BTM), rozkaz č. 68 pre c. a k. spoločné vojsko (personálne záležitosti) z roku 1915.
Snáď to pomňže... _________________ INDIVISIBILITER AC INSEPARABILITER
Zaslal: ut december 15, 2009 19:39 Predmet: re
Serpens: Bohužiaľ ani jedno meno sa v zozname nenachádza.. Ale ako som spomínal, sú tam uvedení len tí vojaci, ktorí boli dekorovaní počas prvého roka vojny.
V zozname dôstojníkov uhorskej kráľovskej vlastibrany (k.u. Honvéd) som našiel záznam z konca roku 1917:
Rehus Endre, nadporučík v zálohe, Stoličnobelehradský 17. honvédsky peší pluk, Strieborná vojenská záslužná medaila s mečmi ("strieborné Signum Laudis) a Bronzová vojenská záslužná medaila s mečmi ("bronzové Signum Laudis).
Wawro: V druhom zväzku knihy sú tieto záznamy..
Moczik Lorenz, čatár (Zgf.), Banskobystrický 16. honvédsky peší pluk (HIR.16), Strieborná medaila za statočnosť I.triedy (STM.1) a Strieboná medaila II.triedy (STM.2), rozkazy č. 32 a č. 60 pre uhorskú kráľovskú vlastibranu (k.u. Honvéd) z roku 1915.
Moczik Lorenz, čatár (Zgf.), 23. honvédsky peší pluk (HIR.23) - so sídlom štábu v meste Sibiu-Rumunsko, Bronzová medaila za statočnosť (BTM), rozkaz č. 42 pre uhorskú kráľovskú vlastibranu (k.u. Honvéd) z roku 1915.
Moczik Rudolf, čatár (Zgf.), Trenčiansky 71. peší pluk (IR.71), Strieborná medaila za statočnosť I.triedy (STM.1), rozkaz č. 29 pre c. a k. spoločné vojsko (personálne záležitosti) z roku 1915.
V zozname dôstojníkov Honvédu žiadna zhoda priezviska... _________________ INDIVISIBILITER AC INSEPARABILITER
Zaslal: ut december 15, 2009 18:51 Predmet: dekorovaní
Dobrý večer!
Našiel som na svadobnej fotografii mojej babky, že jej prvý manžel mal na uniforme vyznamenanie. Volal sa Rehuš (Pavel). Padol na začiatku vojny. Môj dedo si babku zobral za manželku po skončení vojny a tiež mal mať nejaké vyznamenanie za zranenie ktoré utrpel. Ten sa volal Ján Venžik (Wenžik).
Prosím Vás ak budedete taký dobrý, pozrieť či sa v zozname nenachádzajú ich mená. Doplnil by som poznatky z histórie rodiny.
S pozdravom Ladislav Venžik _________________ Serpens
Ten zoznam sa týka všetkých vyznamenaných, teda aj nešľachticov?
Ak áno, chcel by som sa spýtať na tieto mená: Môcik (Muoczik, Muocik, Mocik, Moczik), Vavrek, Bábeľa (Babela)?
Veľmi pekne ďakujem
Zaslal: ne december 06, 2009 16:56 Predmet: re
Duros: Pozrel som to meno aj v zozname dôstojníkov Honvédu v období 1914-1918 a tiež nič... bohužiaľ.... _________________ INDIVISIBILITER AC INSEPARABILITER
Zaslal: so december 05, 2009 19:38 Predmet: re
..len upozorňujem, že v texte kde je smajlík so slnečnými okuliarmi bolo pôvodne číslo osem a zátvorka... _________________ INDIVISIBILITER AC INSEPARABILITER
Zaslal: so december 05, 2009 18:30 Predmet: re
Ospravedlňujem sa za meškanie spôsobené mojim biednym zdravotným stavom... Ale dúfam že Vás toto poteší a aspoň trochu pomôže pri "bádaní"...
Tu sú výsledky:
Gyurta, Duros: Z žiadaných mien sa v zozname dôstojníkov nachádza len:
Domonkos Géza Dr., domobranecký vrchný lekár (LstObArzt), "šopronský" 18. honvédsky peší pluk (HIR.1, Bronzová vojenská záslužná medaila (BMVM), rozkaz č. 31 pre uhorskú kráľovskú vlastibranu (k.u. Honvéd) z roku 1915.
Snopek Ferdinand, štábny šikovateľ (Stabsfeldwebel),"pražský" 8. pluk rakúskej vlastibrany (LIR., zborové tel. oddelenie č.8 (KpsTelAbt., Strieborný záslužný kríž s korunou (SVK mKr), rozkaz č. 108 pre c. a k. spoločné vojsko (personálne záležitosti) z roku 1915 a rozkaz č. 86 pre rakúsku vlastibranu (k.k. Landwehr) z roku 1915.
V druhom zväzku:
Benyó Johann, vojak (Infanterist), "uhorský" 66. peší pluk (IR.66), Strieborná medaila za statočnosť II.triedy (STM.2), rozkaz č. 91 pre c. a k. spoločné vojsko (personálne záležitosti) z roku 1914.
Benyo Nikolaus, "účtovný poddôstojník 1.triedy" (RUO 1.Kl.), "uhorský" 66. peší pluk (IR.67), Strieborná medaila za statočnosť II.triedy (STM.2), rozkaz č. 85 pre c. a k. spoločné vojsko (personálne záležitosti) z roku 1914.
Benyö Johann, vojak (Infanterist), "uhorský" 66. peší pluk (IR.66), Strieborná medaila za statočnosť I.triedy (STM.1), rozkaz č. 5 pre c. a k. spoločné vojsko (personálne záležitosti) z roku 1915.
Domonkos Alexander, sapér ("zákopník"), zákopnícky prápor č. 5 (SB.5), Strieborná medaila za statočnosť II.triedy (STM.2), rozkaz č. 67 pre c. a k. spoločné vojsko (personálne záležitosti) z roku 1915.
Domonkos Anton, desiatnik (Korporal), "uhorský" 86. peší pluk (IR.86), Strieborná medaila za statočnosť II.triedy (STM.2), rozkaz č. 53 pre c. a k. spoločné vojsko (personálne záležitosti) z roku 1915.
Domonkos Georg, dôstojnícky sluha (Offiziersdiener), "uhorský" 46. peší pluk (IR.46), Strieborná medaila za statočnosť II.triedy (STM.2), rozkaz č. 16 pre c. a k. spoločné vojsko (personálne záležitosti) z roku 1915.
Domonkos Johann, desiatnik (Korporal), "uhorský" 46. peší pluk (IR.46), Strieborná medaila za statočnosť II.triedy (STM.2), rozkaz č. 16 pre c. a k. spoločné vojsko (personálne záležitosti) z roku 1915.
Domonkos Ladislaus, čatár (Zugsführer), 3. honvédsky pluk poľného delostrelectva (HFKR.3), Strieborná medaila za statočnosť II.triedy (STM.2), rozkaz č. 76 pre uhorskú kráľovskú vlastibranu (k.u. Honvéd) z roku 1914.
Domonkos Michael, domobranecký vojak (Landsturminfanterist), "uhorský" 46. peší pluk (IR.46), Strieborná medaila za statočnosť II.triedy (STM.2), rozkaz č. 87 pre rakúsku vlastibranu (k.k. Landwehr) z roku 1915.
Snopek Ferdinand, štábny šikovateľ (Stabsfeldwebel), "pražský" 8. pluk rakúskej vlastibrany (LIR., Bronzová medaila za statočnosť (BTM) a vyslovené pochvalné uznanie (bel. Ankg.), rozkaz č. 37 pre rakúsku vlastibranu (k.k. Landwehr) z roku 1915. _________________ INDIVISIBILITER AC INSEPARABILITER
Dobry den, mozem poprosit prezriet zoznamy na priezvisko Varényi (resp. tvary Varínyi, Varíny, Varíni, alebo variantne so zaciatocnym W) a priezvisko Snopek (Sznopek). Velmi pekne uz vopred dakujem.
Zaslal: st november 25, 2009 16:59 Predmet: re
Kora: Určite nikto zbytočne nezaťažuje...
Takže v "dôstojníckom " zozname sa bohužiaľ nenachádza nikto s uvedenými menami.
V druhom zväzku sú tieto záznamy:
Blaho Julius, ženista (Pion.), „uhorský“ 19. prápor poľných strelcov (FJB.19), Strieborná medaila za statočnosť II.triedy (STM.2), rozkaz č. 83 pre c. a k. spoločné vojsko (personálne záležitosti) z roku 1914.
Blahó Samuel, slobodník (Gfrt.), „Trenčiansky“ honvédsky peší pluk č.15 (HIR.15), Strieborná medaila za statočnosť I.triedy (STM.1), rozkaz č. 3 pre uhorskú kráľovskú vlastibranu (k.u. Honvéd) z roku 1915.
Brada (bez udania krstného mena), dôstojnícky sluha (po „švejkovsky“ pucflek), Peší pluk Rakúskej vlastibrany č.21 (LIR.21), Bronzová medaila za statočnosť (BTM), rozkaz č. 77 pre rakúsku vlastibranu (k.k. Landwehr) z roku 1915.
Brada Franz, Wachtmeister (ekvivalent pechotnej hodnosti šikovateľ), žandárske „oblastné“ veliteľstvo č. 4, Strieborná medaila za statočnosť II.triedy (STM.2), rozkazy č. 93 a 95 pre rakúsku vlastibranu (k.k. Landwehr) z roku 1914 a rozkaz č. 37 pre rakúske žandárstvo (k.k. Gendarmerie) z roku 1914.
Brada Josef, práporčík v zálohe (Fch. i. d. R.), Telegrafný pluk (TR), Zborové tel oddelenie č.8 (KpsTelAbt.8.), Bronzová medaila za statočnosť (BTM), rozkaz č. 77 pre c. a k. spoločné vojsko (personálne záležitosti) z roku 1915.
Brada Josef, desiatnik (Kpl.), „český“ peší pluk č. 75 (IR.75), Strieborná medaila za statočnosť II.triedy (STM.2), rozkaz č. 29 pre c. a k. spoločné vojsko (personálne záležitosti) z roku 1915.
V zozname dôstojníkov uhorskej kráľovskej vlastibrany - honvédu z rokov 1914-1918 sa nenachádzal nikto s takýmito menami....
Snáď aspoň to niečo pomôže...
Ivan _________________ INDIVISIBILITER AC INSEPARABILITER
Tak by som sa teda pridala aj ja - ale len ak nebudem zbytocne zatazovat...
Mohli by ste sa pozriet na priezviska Blaho, Brada, Ferjanc a Joob?
Dakujem!!!
Nemôžete odosielať novú správu do tohto fóra Nemôžete odpovedať na správu v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre