Stránka o šľachtických rodoch
© Denis Pongrácz © Jozef Žiak - ISSN 1336-9040
Prihlasovacie meno: Heslo:
Menu
· Úvodná stránka
· Akcie
· Články
· Diskusia
· Historické veduty
· Informácie o rodoch
· Katalóg stránok
· Kontakt
· Mapy
· Mestá a obce
· Mortuáriá
· Obrazáreň
· Podpora stránky
· Registre
· Sídla šľachty
· Súpisy šľachty
· Zoznam zdrojov
Spriaznené stránky

Webmail
Náhodný obrázok z databázy

Diskusia

FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastavenieNastavenie   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 

ZMENY SYSTEMU PRISTUPOV NA STRANKE
Choď na stránku 1, 2  Ďalší

odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra -> Všeobecné
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Jozef
Administrátor
Administrátor

Zaregistrovaný od: 01. 12. 2005

PríspevokZaslal: ut máj 12, 2009 0:53    Predmet: Odpovedať s citátom

len pripominam vsetkym, ktori si planuju predplatit pristup do uzavretych casti stranky, aby dodrzali pri platbe jednu zo zakladnych podmienok a teda aby do spravy pre prijimatela uviedli nick, ktory pouzivaju na stranke, pretoze bez toho nemam ako vediet komu aktivovat ucet a po nejakom case pokial sa odosielatel poplatku neozve peniaze preposielam naspat na odosielatelov ucet, ono nieje problem to odoslat, ale pokial to ma pokryt cast nakladov stranky tak tomu velmi nepomoze ked z uz nazbieranych penazi treba uhradzat poplatky za spiatocne prevody na ucty...
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať E-mail Zobraziť autorove WWW stránky MSN Messenger
Zuzka
Major
Major

Zaregistrovaný od: 21. 08. 2007

PríspevokZaslal: po február 16, 2009 14:13    Predmet: Odpovedať s citátom

Jozef napísal:
denis to uz davno nieje pravda, teraz krivdu pacham ja. ja viem ludia ze za tych 20 euro by sa dalo poslat hadam aj nejakych 10 super sms-iek do nejakej reality show, ale chapte aj mna, ved zacal platit novy cestny zakon a ja potrebujem kupit zimne pneumatiky na moj rolls royce.

brrrmmm brrrmmmmm, len na pneumatiky?treba aj na pokuty nie? Laughing ma niekedy musis povozit na rolls royce na takom som sa este neviezla Laughing
palo
Generálmajor
Generálmajor

Zaregistrovaný od: 08. 03. 2006

PríspevokZaslal: ne február 15, 2009 13:22    Predmet: Odpovedať s citátom

Amicenko,
dobre si spravil, 20€ je uplne minimalna suma
u mna mas podporu Smile
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať E-mail
Alica
Nadporučík
Nadporučík

Zaregistrovaný od: 15. 01. 2008

PríspevokZaslal: so február 14, 2009 22:52    Predmet: Odpovedať s citátom

Prezuvat auto? Shocked
A to naco?
Treba zvysit ten poplatok (najlepsie umocnit na druhu) a kupte si dalsie. Kto to kedy videl jazdit cely rok v jednom aute. Laughing Laughing
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Denis
Administrátor
Administrátor

Zaregistrovaný od: 12. 12. 2005

PríspevokZaslal: so február 14, 2009 22:38    Predmet: Odpovedať s citátom

vsak mne to hovorit nemusis, ja si musim kupit novu masinu na fotenie, teda objektiv, lebo stara dosluhuje.
Jozef
Administrátor
Administrátor

PríspevokZaslal: so február 14, 2009 21:46    Predmet: Odpovedať s citátom

denis to uz davno nieje pravda, teraz krivdu pacham ja. ja viem ludia ze za tych 20 euro by sa dalo poslat hadam aj nejakych 10 super sms-iek do nejakej reality show, ale chapte aj mna, ved zacal platit novy cestny zakon a ja potrebujem kupit zimne pneumatiky na moj rolls royce.
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať E-mail Zobraziť autorove WWW stránky MSN Messenger
Denis
Administrátor
Administrátor

PríspevokZaslal: so február 14, 2009 21:34    Predmet: Odpovedať s citátom

Neklam Jozi, tu kvivdu predsa spachal Revay, Okolicsanyi a Pongracz Laughing .
Jozef
Administrátor
Administrátor

PríspevokZaslal: so február 14, 2009 20:49    Predmet: Odpovedať s citátom

no som ja vykoristovatel pospoliteho ludu slovenskeho, ved raz george yanoshik for terchova na mne pomsti krivdu ktoru som na vas spachal
Návrat hore
Alica
Nadporučík
Nadporučík

Zaregistrovaný od: 15. 01. 2008

PríspevokZaslal: so február 14, 2009 20:12    Predmet: Odpovedať s citátom

Hovori sa, ze "best things in life are free", ale stranka na domene .com to rozhodne nie je. Cool Este k tomu s moznostami posielania sukromnych sprav a registrovani mailovych adries.
Oproti tomu, kolko to pana Jozefa rocne stoji, je tych 20,- eur naozaj kvapka v mori. Mozno by stalo za to tuto informaciu zverejnit. Ale ked to tak letmo pocitam, chcelo by to vela predplatitelov, aby sa mu vratila aspon polovica nakladov.

Pan Daniel, ak by pan Jozef chcel na stranke zarabat, nefinancoval by ju roky sam. Ak sa mu podari zarobit co len jeden cent (= po zaplateni nakladov mu aspon ten jeden cent ostane, aby sme sa rozumeli), zjem svoje najkrajsie boty aj s opatkom! Laughing Laughing
Ale mozete skusit navrhnut nejaky iny sposob financovania. Dobre napady budu urcite vitane.

Drzim palce, nech sa tie naklady podari pokryt.

S pozdravom
Alica
Návrat hore
Denis
Administrátor
Administrátor

PríspevokZaslal: pia február 13, 2009 18:52    Predmet: Odpovedať s citátom

pfziska napísal:
Jozef, myslim, ze tu ziadne zdovodnovania ani nie su potrebne. je to vysostne tvoja zalezitost a tvoja vec. A kazdy vie, ze tu neide o spolok pionierov. Danielova poznamka o zarabani je dost nevkusna. No budiz, ved kazdy ma priestor slobodu a moznosť...

Presne si to povedal, nieje co dodat.
Katarína Brejková
Čatár
Čatár

Zaregistrovaný od: 22. 07. 2006

PríspevokZaslal: pia február 13, 2009 7:18    Predmet: Zmena systému... Odpovedať s citátom

To "členské" je úplne v poriadku. Je tu toľko informácií že vôbec nechápem niektoré postoje. Napokon je to súkromná stránka, a je to pomerne bežné. Naviac, keď sú tu mnohé odkazy na iné súkromné stránky, do ktorých je možné vstúpiť a čerpať z nich ďalšie informácie.
S pozdravom Katarína
Návrat hore
pfziska
Člen Klubu Nobilium
Člen Klubu Nobilium

Zaregistrovaný od: 13. 03. 2006

PríspevokZaslal: pia február 13, 2009 6:42    Predmet: Odpovedať s citátom

Jozef, myslim, ze tu ziadne zdovodnovania ani nie su potrebne. je to vysostne tvoja zalezitost a tvoja vec. A kazdy vie, ze tu neide o spolok pionierov. Danielova poznamka o zarabani je dost nevkusna. No budiz, ved kazdy ma priestor slobodu a moznosť...
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
Zuzka
Major
Major

Zaregistrovaný od: 21. 08. 2007

PríspevokZaslal: št február 12, 2009 17:55    Predmet: Odpovedať s citátom

Podporujem v rozhodnutí Jozefa... Wink
Peter Thuroczy
SPONZOR.
SPONZOR.

Zaregistrovaný od: 29. 05. 2008

PríspevokZaslal: št február 12, 2009 3:22    Predmet: Odpovedať s citátom

Dobry Den

Myslim si, ze Jozef urobil logicke rozhodnutie , ktore aj zdovodnil. Od zaciatku vlozil do tohto projektu svoje peniaze a neziadal nic od uzivatelov. Myslim si , ze by sme sa mali Jozefovi podakovat za to , ze drzal stranku doteraz bez poplatkov pre uzivatelov.

S pozdravom

Peter Thuroczy
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
Denis
Administrátor
Administrátor

PríspevokZaslal: st február 11, 2009 15:59    Predmet: Odpovedať s citátom

no neviem teda, ked si predstavim ze na stranke mame s Jozom okolo 3000 000 sk alebo 100 000 eur ako som zistil, ze nasi vedatori predavaju jednu pecat za cca. 1500 a my sme ich dali zadarmo, nehovorim o armalesoch a kope inych veci...
Mimo ineho nasli par ludi co pecate zo stranky kadekomu predavali, mnohe ine informacie tiez. Mali este taku drzost si to dat bez nasej citacie na svoje stranky!!!!! Tvaria sa ako super genealogovia a heraldici ale nevedia ani citaciu udat. Mnohe z pecati a armalesov su take ze sa knim nemohli dostat, lebo su u mna doma v mojom archive ale sukromnych zbierkach alebo v zivote neboli v archive Rolling Eyes .
Tato iniciativa je presna a myslim ze slusna.
bibs
Člen K.N. - SPONZOR.
Člen K.N.  -  SPONZOR.

Zaregistrovaný od: 10. 03. 2006

PríspevokZaslal: st február 11, 2009 14:47    Predmet: ukazka Odpovedať s citátom

http://www.ancestry.com/security/deny.aspx?sub=402948099&dbid=6061&url=http%3a%2f%2fsearch.ancestry.com%2fcgi-bin%2fsse.dll%3findiv%3d1%26rank%3d1%26gsln%3dvalach%26rs_fa5__date%3d0%26rs_f19__date%3d0%26prox%3d1%26db%3d1920usfedcen%26ti%3d0%26ti.si%3d0%26gss%3dangs-d%26pcat%3d35%26fh%3d1%26h%3d14785264%26recoff%3d2%2b14%26requr%3d402948099%26ur%3d0&gsfn=&gsln=valach&h=14785264

...len tak pre zaujimavost, k comu sa doklikate pri patrani po udajoch na jednej americkej stranke venovanej genealogii tesne pred cielovou ciarou zobrazenia konkretneho dokumentu o vybranom predkovi Laughing
...to len na margo "volne" pristupnych informacii v genealogickom svete na internete Wink
Návrat hore
Jozef
Administrátor
Administrátor

PríspevokZaslal: st február 11, 2009 14:44    Predmet: Odpovedať s citátom

presne tak, zoznam sa zverejni, ked budu informacie o tom ci sa o nejakom rode na stranke nechadza textova informacia, obrazky pecati alebo miniatura z armalesu aby kazdy vedel do coho ide ked si predplati ake informacie tam moze ocakavat.

no cas nepusti, kedze den ma iba 24 hodin (zatial mozno casom parlament odsuhlasi aj 50 hodinovy den ) takze su len dve varianty, bud budem cas venovat nahananiu financii na prevadzku, alebo ten cas budem venovat doplnaniu informacii na stranke. pokial sa aspon z maleho percenta zredukuje cas venovany zabezpecovaniu financovania tak sa ten cas vyuzije na doplnanie. o tom je predsa svet, to nedokazem zmenit ani ja ani Vy. (jedine ze by som vsadil loto a vyhral par milionov a uz by som sa mohol venovat len tomu doplnaniu informacii)
Návrat hore
I. nagy
Major
Major

Zaregistrovaný od: 21. 08. 2006

PríspevokZaslal: st február 11, 2009 14:26    Predmet: Odpovedať s citátom

Dakujem za vysvetlenie. Pravdaze toto nie je kritika na vysku predplatneho, ale predplatne ako take. Nie, nemal som este styk s komercnymi strankami.

Ako som ale hovoril, nemyslim ze toto riesenie bude pre noveho clena velmi atraktivne. Hlavne preto, lebo nevie vlastne co tam najde. Prirodzene nemusi najst co hladal, a, toto je najdolezitejsie, aj tak bude musiet ist do archivu aby nasiel ci on vlastne z toho rodu je. Mozno najlepsie bude ak budete mat zoznam pecati na stranke zadarmo (a erbov/armalesov) a potom predavat digitalne obrazky pecati a erbov. Tak si individual bude moct vyhladat svoj rod (alebo co si mysli ze je rod) a bude si to moct kupit.
Návrat hore
Jozef
Administrátor
Administrátor

PríspevokZaslal: st február 11, 2009 14:10    Predmet: Odpovedať s citátom

tu sme to uz kedysi riesili:
http://slachta.kosztolanyi.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=505&postdays=0&postorder=desc&start=60
(to len ako ukazka toho, preco je stav taky aky je a ze sa hladala ina cesta a toto bola az posledna moznost)

pocital som s tym ze za tych par drobnych z ktorych ja osobne nic mat nebudem (kedze urcite pokryju len par percent nakladov) budem zhodnoteny ako strasna sv...a, ktora chce na ludoch zarabat.

no ale tak to uz na slovensku chodi, ked nieco robis pre ludi zadarmo, nadavaju ti, ze mas robit este viac a ked sa dostanes do stadia, ked sa neda vyhnut tomu, ze musis spoplatnit cast tych veci tak si hned minimalne vykoristovatel.

jeden z ludi, ktori vedeli co a preco sa na stranke deje, to zhodnotil vyrokom na ktory ciastocne pozmenil nazov jedneho ceskeho filmu ktory sa povodne volal Cesta do hlubin studakovy duse. Na situaciu ktora nastane na stranke skor bude platit pozmenene Cesta do hlubin slovakovy duse.......

myslim ze porovnavanie so strankou hrady.sk nieje prave najvhodnejsie. ta stranka je riesena skor ako turisticky sprievodca po hradoch a to ze ju zaroven hradologovia vyuzivaju na prezentaciu svojej prace na jednotlivuch hradoch je uz len logicky nasledok tematiky stranky. no fakt je taky ze na tej stranke sa koli informaciam o hradoch nikto nehrabal v archivoch ale len sa ku jednotlivym hradom pospisovali informacie a encyklopedii.
vyhlasenie ze ste sa este nikdy nestretol so strankou kde sa za archivne informacie musi platit je podmienene asi tym ze ste zatial nebol "prinuteny" vyuzit ich sluzby. bezne sa rocne poplatky pohybuju od 50 do cca 150 dolarov. vacsina tychto stranok funguje na komercnej baze, inak su na tom len tie ktore su financovane z roznych nadacii a fondov. ja nepotrebujem fungovat na komercnej baze, lebo nepotrebujem mat z tohoto zisk, jedine co potrebujem je aspon ciastocne pokrytie nakladov (ved este aj z tych par drobnych ktore sa takto ziskaju si stat narokuje na vypalne, teda oficialne nazyvane dane).
ohladom slovenskych pomerov, je stav taky ze ked si od urcitej skupiny historikov a archivarov chcete kupit informacie ktore ponukaju ( a ziskavaju ich v ramci svojho oficialne plateneho pracovneho casu, len ako bokovku) tak si za digitalnu fotografiu jednej pecate mozete pripravit 1000,- SK (ja viem ze uz je euro ale pouzivam ceny ktore poznam v Sk kedze neviem na ake sumy si to zaokruhlili v euro) a pokial Vam ju neodfotia a chcete info v ktorom archive a na ktorom dokumente sa nachadza tak si zaplatte 500,- Sk.
Na tejto stranke takych pofotenych pecati mate zatial 1227, a pripravuje sa dalsia varka na zaradenie do databazy.

Len tak mimochodom, nikto Vas predsa nenuti, je to na Vasom vlastnom rozhodnuti, ale toto by ste pochopili az v case ked by ste par rokov na vlastne naklady poskytovali ludom zadara informacie a potom sa dozvedeli ze ste sv...a ked od nich pozadujete doslova par drobnych.
Návrat hore
I. nagy
Major
Major

Zaregistrovaný od: 21. 08. 2006

PríspevokZaslal: st február 11, 2009 12:55    Predmet: Odpovedať s citátom

No, su to dost velke zmeny. Pravdaze to ludi aj trosku odradi, ale ak nie je ina cesta. Naozaj nie je? Ine stranky napriklad hrady.sk su plne materialov, ale su zadarmo. Musim povedat ze som sa este nestretol zo strankou za ktoru treba platit. Nevyznam sa v tomto, ale predpokladam ze 'vydavky' su asi na peniaze ktore clovek musi davat serveru aby mal domain. Tak mozno by sa tato stranka mohla prestahovat.

Ak poplatky na tuto stranku su ale na pracu v archive, tak jednak sa obsah velmi za par rokov nezmenil, a na strane druhej su knihy (genealogicko-heraldicke lexikony a ine) via informativne a aj lacnejsie...

V kazdom pripade by som povedal ze najsilnejsia cast tejto stranky je diskusne forum, kde si ludia vymienaju nazory a informacie - za to vsetkym gratulujem. Ale pre cloveka sa naozaj viac oplati kupit knihu ako predplatne na archivne materialy tu, kedze na stranke su dost medzerovite. Ale mozno ak to bude fungovat na plateni, tak sa tam objavia viac informacii.
Návrat hore
odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra -> Všeobecné Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku 1, 2  Ďalší
Strana 1 z 2

Prejdi na: