Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
Autor |
Správa |
Peter Kudlík Vojak
Zaregistrovaný od: 20. 07. 2009 Príspevky: 1
|
Zaslal: po júl 20, 2009 13:52 Predmet: Kudlíkovský rod |
|
|
Dobrý deň,
chcem sa opýtať kde by som sa dozvedel podrobnosti o Kudlíkovskom rode, pokiaľ možno čo najdetailnejšie.
Ďakujem |
|
Návrat hore |
|
|
Denis Administrátor
Zaregistrovaný od: 12. 12. 2005 Príspevky: 785 Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: st december 03, 2008 1:27 Predmet: |
|
|
Vsak o tom rode sme v Knihe o Slachte Trencianskej stolice uverejnili viacero pecati. Su tam prekreslene. _________________ Kone a serm su mojou celozivotnou laskou. |
|
Návrat hore |
|
|
janko Vojak
Zaregistrovaný od: 18. 05. 2007 Príspevky: 9
|
Zaslal: ut december 02, 2008 18:44 Predmet: LIESKOVSKY |
|
|
ani ja sa nemiešam ,veď možno sme aj pra prapra rodina:-)
Lieskovskych bolo veľmi veĺa ,praktický po celom Slovensku.
Mali aj rôzne primena Spanich,Kozlik,Kudlik,Hlobik,Pohanka....
Som zvedavý na Váš príspevok /foto pečaťe /
Pekný Deň |
|
Návrat hore |
|
|
Ing. Peter Lieskovský Vojak
Zaregistrovaný od: 01. 12. 2008 Príspevky: 7 Bydlisko: Prešov
|
Zaslal: ut december 02, 2008 18:18 Predmet: Končím svoju účasť v diskusii |
|
|
Nikdy som nevyčítal ľuďom, akú podobu má ich meno.
Nemiešam sa do toho, kto je akej národnosti.
Idem pracovať na príspevku do článkov.
ďakujem každému/každej, kto mi preukázal porozumenie. |
|
Návrat hore |
|
|
janko Vojak
Zaregistrovaný od: 18. 05. 2007 Príspevky: 9
|
Zaslal: ut december 02, 2008 17:53 Predmet: LIESKOVSKY |
|
|
Zdravím !
Moji predkovia Lieskovsky pochadzajú z Trenčianskej Stolice /zemania, kurialisti / a nevadí mi ,že sa pišu Lieszkovszky.
Pekný Deň |
|
Návrat hore |
|
|
Zuzka Major
Zaregistrovaný od: 21. 08. 2007 Príspevky: 218 Bydlisko: Wien
|
Zaslal: ut december 02, 2008 12:12 Predmet: |
|
|
Jozef napísal: | Zuzka: no to veru je pretoze podla scitania ludu 1995 bolo na slovensku 1293 s menom Racz a 1271 s menom Raczova |
no pekne _________________ Zuzana Ráczová |
|
Návrat hore |
|
|
Jozef Administrátor
Zaregistrovaný od: 01. 12. 2005 Príspevky: 1310 Bydlisko: Nemes Kosztolányi
|
Zaslal: ut december 02, 2008 12:11 Predmet: |
|
|
Zuzka: no to veru je pretoze podla scitania ludu 1995 bolo na slovensku 1293 s menom Racz a 1271 s menom Raczova |
|
Návrat hore |
|
|
Zuzka Major
|
Zaslal: ut december 02, 2008 12:06 Predmet: Re: Zuzanke |
|
|
Ing. Peter Lieskovský napísal: | Svojho času som sa poznal s Oliverom Ráczom, maďarským spisovateľom žijúcim na východnom Slovensku. Máte s ním niečo spoločné? |
vobec nic my nie sme z vychodu, my sme zo severu a juhu
je strasne vela ludi s priezviskom Racz _________________ Zuzana Ráczová |
|
Návrat hore |
|
|
|
Zaslal: ut december 02, 2008 12:03 Predmet: Zuzanke |
|
|
Svojho času som sa poznal s Oliverom Ráczom, maďarským spisovateľom žijúcim na východnom Slovensku. Máte s ním niečo spoločné? |
|
Návrat hore |
|
|
Zuzka Major
|
Zaslal: ut december 02, 2008 11:56 Predmet: |
|
|
I. nagy napísal: | To je ale "vrucne privitanie" na stranku. Kazdy ma iny sposob komunikacie, a hlavne na internete moze clovek mysliet jednu vec ale citatelovi to vyzera 'arogantne', alebo aj 'slachticky arogantne'....
Je mi luto ze Vas rod je prepisany v Madarcine, aj ked ste Slovaci. Supisy s ktorych genealogovia cerpaju vznikli v minulych storociach, ked samozrejme nebola moderna diakritika a po 18 stor. prevazovala Madarcina. Tak isto sa 'poslovencovali' Madarske mena v 20 stor. |
no sak na Slovensku je to uplne bezny jav, ze meno madarske /alebo pomadarcene/ a clovek slovak...ja mam tiez meno madarsky pisane /az na to -ova/ a som Slovenka
druha vec ze na kazdom urade tutok u nas mi napisu ze som Madarka alebo Polka tak ich potom vzdy prekvapim vetickou, ze ked uz tak nech mi tam napisu ze som zo Srbska lebo Racz znamena v starej madarcine Srb _________________ Zuzana Ráczová |
|
Návrat hore |
|
|
|
Zaslal: ut december 02, 2008 11:43 Predmet: Bez slavobrány, ale prívetivo - to je ono! |
|
|
Potešilo ma, že test vyšiel pozitívne: na úmyselnú chybu ma okamžite upozornil jeden z abonentov stránky (že sú Lieskovskí z Trenčianskej...).
Dnes už je naša dedina súčasťou Považskej Bystrice.
Až napíšem článok a sfotografujem pečať, prihlásim sa. |
|
Návrat hore |
|
|
I. nagy Major
Zaregistrovaný od: 21. 08. 2006 Príspevky: 291
|
Zaslal: ut december 02, 2008 11:14 Predmet: |
|
|
To je ale "vrucne privitanie" na stranku. Kazdy ma iny sposob komunikacie, a hlavne na internete moze clovek mysliet jednu vec ale citatelovi to vyzera 'arogantne', alebo aj 'slachticky arogantne'....
Je mi luto ze Vas rod je prepisany v Madarcine, aj ked ste Slovaci. Supisy s ktorych genealogovia cerpaju vznikli v minulych storociach, ked samozrejme nebola moderna diakritika a po 18 stor. prevazovala Madarcina. Tak isto sa 'poslovencovali' Madarske mena v 20 stor. |
|
Návrat hore |
|
|
Denis Administrátor
Zaregistrovaný od: 12. 12. 2005 Príspevky: 785 Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: ut december 02, 2008 1:29 Predmet: |
|
|
Ja len taky dovetok rod Lieszkovszky pochadza z trencianskej stolice ale nevadi. _________________ Kone a serm su mojou celozivotnou laskou. |
|
Návrat hore |
|
|
Zuzka Major
|
Zaslal: po december 01, 2008 22:25 Predmet: |
|
|
Jozef napísal: | pripomienky mat mozete, to vam nikto nebrani, ale podstatne je aby tie pripomienky mali nejake opodstatnenie.
ono si treba najskor pozriet diskusie aby ste pochopili ze mne je jedno ci je napisane Lieskovsky alebo Lieszkovszky. pre mna je dolezite ako to je napisane na tom dokumente v archive z ktoreho sa informacie cerpaju. nechapem preco by som mal pomadarcovat nieco co je v archive uvedene po slovensky a poslovencovat to co je tam napisane madarsky alebo nejako inak.
este jedna drobost, ono je rozdiel v pripomienke a rypani.
neviem ci je normalne dorazit na nejake forum tym stylom "som slovensky zeman Lieskovsky a teraz sa klanajte, lebo ja mam lepsiu pecat ako mate vy". no musim vam pripomenut ze velka cast ludi v tomto fore maju slachticky povod a nerobia z toho vedu. Nebol ste to pred chvilou Vy co ste sa putal ze od coho sa odvodzuje termin slachta? nezabudajte na slachticku slachetnost a zabudnite na "slachticku" aroganciu, egoizmus a podobne veci za ktore ludia slachtu nenavidia
na stranke moze prispievat hocikto, ale je len na nom ako sa na stranke "zapise" a to ja uz ovplyvnit nemozem. |
no to z pravda, ze pramen nepusti ked je raz napisane ze Lieszkovszky tak Lieszkovszky... _________________ Zuzana Ráczová |
|
Návrat hore |
|
|
Jozef Administrátor
|
Zaslal: po december 01, 2008 22:15 Predmet: |
|
|
pripomienky mat mozete, to vam nikto nebrani, ale podstatne je aby tie pripomienky mali nejake opodstatnenie.
ono si treba najskor pozriet diskusie aby ste pochopili ze mne je jedno ci je napisane Lieskovsky alebo Lieszkovszky. pre mna je dolezite ako to je napisane na tom dokumente v archive z ktoreho sa informacie cerpaju. nechapem preco by som mal pomadarcovat nieco co je v archive uvedene po slovensky a poslovencovat to co je tam napisane madarsky alebo nejako inak.
este jedna drobost, ono je rozdiel v pripomienke a rypani.
neviem ci je normalne dorazit na nejake forum tym stylom "som slovensky zeman Lieskovsky a teraz sa klanajte, lebo ja mam lepsiu pecat ako mate vy". no musim vam pripomenut ze velka cast ludi v tomto fore maju slachticky povod a nerobia z toho vedu. Nebol ste to pred chvilou Vy co ste sa pytal ze od coho sa odvodzuje termin slachta? nezabudajte na slachticku slachetnost a zabudnite na "slachticku" aroganciu, egoizmus a podobne veci za ktore ludia slachtu nenavidia
na stranke moze prispievat hocikto, ale je len na nom ako sa na stranke "zapise" a to ja uz ovplyvnit nemozem. |
|
Návrat hore |
|
|
|
Zaslal: po december 01, 2008 22:10 Predmet: Mladý...? |
|
|
Mladý som, bohužiaľ, iba na stránke. V tzv. skutočnosti som asi o štyridsať rokov starší, než by som chcel byť. S tým však nič nenarobím...
hoci by som bol rád "vekuprimerane" kľudný.
Túto výborne koncipovanú stránku sa pokúsim nekaziť.
Isto je tu niekde rubrika, do ktorej možno poslať článok. Skúsim. Potom sa uvidí. |
|
Návrat hore |
|
|
Zuzka Major
|
Zaslal: po december 01, 2008 22:01 Predmet: Re: Ďakujem za poučenie, že nemám poučovať. |
|
|
Nebúril som sa proti hodnosti vojaka, Zuzka. Ale osobnú odpoveď neviem "nebrať osobne". Možno som na to príliš mladý.[/quote]
podla toho co myslite tym prilis mlady... mlady na stranke alebo mlady vo vseobecnosti _________________ Zuzana Ráczová |
|
Návrat hore |
|
|
|
Zaslal: po december 01, 2008 21:57 Predmet: Ďakujem za poučenie, že nemám poučovať. |
|
|
Ja VIEM, že sa mám čo učiť. Myslím si, že som sa o tom jasne vyjadril už v prvom príspevku.
Tak mi to povedzte/napíšte: neslobodno mať pripomienky?
*
Nebúril som sa proti hodnosti vojaka, Zuzka. Ale osobnú odpoveď neviem "nebrať osobne". Možno som na to príliš mladý. |
|
Návrat hore |
|
|
Jozef Administrátor
|
Zaslal: po december 01, 2008 21:46 Predmet: |
|
|
mamma mia . . .
a o co vam ide? chcete sa ucit komunikovat? myslite ze poucovanim a pripomienkovanim sa to naucite?
o co vam ide? o slovencinu, madarcinu, francuzstinu, latincinu alebo o co?
prejdite si toto forum a zistite ze akykolvek nacionalizmus, a je jedno ci , madarsky, slovensky, mongolsky, vietnamsky alebo akykolvek iny sa tu netoleruje, toto je totiz stranka o historii a nie politike. |
|
Návrat hore |
|
|
Zuzka Major
|
Zaslal: po december 01, 2008 21:44 Predmet: |
|
|
Pán inžinier,
tu hodnosť získa každý automaticky, je jedno či je vojak alebo nevojak...
/ja som tiež nikdy neslužila /
povyšenie záleží tuším od množstva príspevkov, ktoré napíšete na stránke ... alebo tak nejak...
ja by som to nebrala osobne _________________ Zuzana Ráczová |
|
Návrat hore |
|
|
|