Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
Autor |
Správa |
Milan Schlosser Kadet

Zaregistrovaný od: 06. 05. 2009 Príspevky: 75 Bydlisko: Trnava
|
Zaslal: ut január 19, 2010 10:32 Predmet: |
|
|
Info je od súčasného riaditeľa,je možné že sa zrovna netrafil do obdobia. _________________ Salvete! |
|
Návrat hore |
|
 |
Boris Člen K.N. - SPONZOR

Zaregistrovaný od: 07. 02. 2006 Príspevky: 115 Bydlisko: Kosice
|
Zaslal: so január 09, 2010 21:57 Predmet: |
|
|
Amice,
v rokoch ktore uvadzas bol v Dolnej Krupej domov zvazu slov. skladatelov. Tak tam dost tazko mohli sprchovat blaznov.
S uctou
Boris |
|
Návrat hore |
|
 |
Milan Schlosser Kadet

Zaregistrovaný od: 06. 05. 2009 Príspevky: 75 Bydlisko: Trnava
|
Zaslal: št január 07, 2010 12:34 Predmet: |
|
|
Nie som zrovna Ludwig van....,ale skúsim.Sonáta "Mesačný svit" op.27 vznikla vo Viedni v roku 1802 pre Giuilletu Guicciardi,ktorá bola jeho vášnivou láskou od roku 1801 do roku 1803.Súčastníci ju opisovali ako koketnú,detinskú a sebeckú,ktorá mu spôsobovala kruté utrpenie.V roku 1803 sa vydala (určite z čistej lásky) za grofa Gallenberga.V Dolnej Krupej vznikla sonáta op.78 "Nedatovaný list pre nesmrteľnú milenku",ktorá bola samozrejme venovaná Terézii von Brunswick v roku 1809.A na záver jeden pravdivý postsilvestrovský....V 80-tich rokoch zastavil pred kaštieľom v Dolnej Krupei luxusný autobus plný pateticky naladených členov Verein Beethovenhaus z Bonnu.Vchod zobrali na steč a než sa prekvapený zdravotnícky personál stačil spamätať,vtrhli do miestnosti s prekrásnou rokokovou štukou.Práve tam sprchovali bláznov... _________________ Salvete! |
|
Návrat hore |
|
 |
Denis Administrátor

Zaregistrovaný od: 12. 12. 2005 Príspevky: 785 Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: ne december 20, 2009 17:35 Predmet: |
|
|
ad Marko
no ked uz spominas Mikovinyho tak ja by som rad stretnut Brauna a Hogemberga prva poriadna Bratislava a ine mesta uhorska ktore spodobnili. _________________ Kone a serm su mojou celozivotnou laskou. |
|
Návrat hore |
|
 |
marko Rotmajster

Zaregistrovaný od: 06. 02. 2006 Príspevky: 58
|
Zaslal: pia december 18, 2009 10:27 Predmet: |
|
|
Ja by som urcite sa rad stretol s Matejom Belom - aspon den pobudol s Mikovinyim pri jeho pracovnom stole, a pomahal mu, ayb sa podarilo vydat viac Notitii, ako to stihol o Slopvensku.
A este by som rad kracal pri Wichingovi, ktory malnesmierny vplyv na politiku Svatopluka. Mozno on docielil aby sme boli tam, kde sme - na zapade, aj ked sme sa mu odmenili tym, ze sme ho pasovali na negativnu osobu nasich dejin.
Aj ja by som rad stretol van beethovena napriklad v Dolnej Krupej, ayb som sa ho spytal, ci pracuje prave tam na Mesacnej sonate...
Isto by som rad zil v Nitre okolo roku 950, tam by som ziskal otazky na spoluzitie Nitranov a predkov Madarov. Ako to naozaj bolo?
Mozno by som presvedcil Matusa a cechov, nech nepalia archivy Nitrianskeho hradu, a potom by som mozno ani nemusel cestovat do toho roku 950... |
|
Návrat hore |
|
 |
ruthinadar Vojak

Zaregistrovaný od: 03. 09. 2008 Príspevky: 1
|
Zaslal: so september 06, 2008 15:16 Predmet: |
|
|
hm ..ja by som sa chcela stretnúť zo synom Márie Terézie s Jozefom II. Myslím si, že vykonal toho dosť veľa pre ostatných len v tej dobre to nevedeli prijať. Chcela by som ho zažiť a zistiť, že ako to všetko bolo v tej dobre. Veľmi ma to zaujíma. |
|
Návrat hore |
|
 |
roman.blasko SPONZOR

Zaregistrovaný od: 13. 06. 2007 Príspevky: 267 Bydlisko: Kráľovce 149
|
Zaslal: ut júl 01, 2008 14:20 Predmet: no... ja poskromne... |
|
|
... ale ten Michelangello by tam určite bol... už len pre tu krasu ktorú vedel vytvoriť...
... s mojim pradedom- chcel by som sa ho povypytovať na Piavu....
... nuž a s kým ešte? ...
ťažko povedať, či je historická osobnosť, keď je nad všetkými vekmi...
..ale chcel by som raz hľadieť Mu z tváre do tváre... _________________ Roman Blaško |
|
Návrat hore |
|
 |
ZUBEROVA Vojak

Zaregistrovaný od: 05. 07. 2007 Príspevky: 1 Bydlisko: Zilina
|
Zaslal: št máj 15, 2008 4:10 Predmet: historické osobnosti |
|
|
Zaujimave rozmyslat nad osobnostou, s ktorou by som sa chcela stretnut. Najviac so svojim najvyznamnejsim predkom Jurajom Zavodskym,sekretarom palatina J.Thurzu, princeznou Dianou,ruskym carom Petrom Velkym, Zofkou Bosniakovou,Mariou Sechiovou, Mariou Tereziou a Katarinou Velkou,z kralov s Karolom IV a Matejom Korvinom.Z nabož.postav s Martinom Lutherom a majstrom Husom.A s kralom Ludovitom XIV, aby mi postavil pekny palac. _________________ Renata |
|
Návrat hore |
|
 |
Janulka Vojak

Zaregistrovaný od: 11. 05. 2008 Príspevky: 9 Bydlisko: cífer
|
Zaslal: ut máj 13, 2008 16:24 Predmet: |
|
|
krásna téma
takže ja by som sa chcela stretnúť:
s Giacomom Puccinim - chcela by som vidieť ako tvoril a pracoval tento workholik
s Michalangelom- úžasný umelec a nemal rád da Vinciho možno,
a ešte by som rada zažila francúzsku revolúciu ako divák
a nakoniec s mojím dedom Gašparom Gašparovičom, aby mi porozprával o svojom zajatí na Sibíri _________________ Jana |
|
Návrat hore |
|
 |
rudo Generálmajor

Zaregistrovaný od: 02. 09. 2006 Príspevky: 76 Bydlisko: V.Clementisa 7, Prešov
|
Zaslal: ne máj 04, 2008 16:32 Predmet: |
|
|
JA by som sa rád stretol s mojim pra, pra.........pradedom Alexejom, v roku 1693 greckokat.kňazom v Šarišskom Čiernom. Opýtal by som sa ( ak by vedel ) na mená 63 kňazov, ktorí podpísali v roku 1646 Užhorodskú úniu. Tento zoznam podľa dostupnej literatúry vraj neexistuje.
Samozrejme pýtal by som sa na jeho otca , deda, lebo sa už neviem ďalej pohnúť v rodokmeni.
Rudo _________________ www.pavlovics.com |
|
Návrat hore |
|
 |
richard zelenay SPONZOR

Zaregistrovaný od: 27. 02. 2007 Príspevky: 359
|
Zaslal: so máj 03, 2008 19:35 Predmet: |
|
|
p.Denis,
Ďakujem  _________________ S úctou a pozdravom Richard Zelenay
(Zelenayskológ, Ocskayskológ a rody príbuzné) |
|
Návrat hore |
|
 |
Denis Administrátor

|
Zaslal: so máj 03, 2008 9:41 Predmet: |
|
|
napisal : richard zelenay
Asi z mojim pradedom Silvestrom aby som sa ho spýtal kam zapatrošil armálnu listinu...
Jááj kolko potomkov slachty by chcelo stretnut predkov co im prehyrili majetky  _________________ Kone a serm su mojou celozivotnou laskou. |
|
Návrat hore |
|
 |
richard zelenay SPONZOR

Zaregistrovaný od: 27. 02. 2007 Príspevky: 359
|
Zaslal: pia máj 02, 2008 10:43 Predmet: |
|
|
Asi z mojim pradedom Silvestrom aby som sa ho spýtal kam zapatrošil armálnu listinu... _________________ S úctou a pozdravom Richard Zelenay
(Zelenayskológ, Ocskayskológ a rody príbuzné) |
|
Návrat hore |
|
 |
Lucie-at Vojak

Zaregistrovaný od: 27. 03. 2008 Príspevky: 2
|
Zaslal: št máj 01, 2008 15:52 Predmet: |
|
|
s Oktaviánem Kinským, protože byl nejspíš správně potrhlý
s Oskarem Wildem, protože je autorem nejvtipnějších věcí na světě
a s Marií Antoinettou, protože uměla pořádat večírky
extraordinerní věci rulez _________________ Lucie |
|
Návrat hore |
|
 |
Denis Administrátor

|
Zaslal: št máj 01, 2008 11:26 Predmet: |
|
|
A este som zabudol ze rad by som sa stretol aj s :
J.S. Bachom aby som videl genia hudby na zivo
Jeho Preosivietenostou grofom L. N.Tolstym
Napoleonom, aby som mu povedal nech neblbne
Vladom Narazacom aby poradil co s neprisposobyvymi obcanmi
a este asi tak 300 ludmi. _________________ Kone a serm su mojou celozivotnou laskou. |
|
Návrat hore |
|
 |
St.peter Kadet

Zaregistrovaný od: 30. 04. 2006 Príspevky: 77 Bydlisko: Pezinok
|
Zaslal: po apríl 28, 2008 12:41 Predmet: Matka Štefana I. |
|
|
Nebola matkou Štefana I. = Vajka Šarlota, dcera Ďula kniezata sedmohradskeho? To myslim ze nebola slovanska rodina. Az druha manzelka Gejzu bola Adelaida Polska.
Ozaj a je dokazane spojenie Zoltana, stareho otca Gejzu a dcery Mojmira II.? Alebo je to len fikcia? _________________ v súčasnosti sa zaujímam najmä o rodokmene rodov z Modry a Pezinka |
|
Návrat hore |
|
 |
Serpens Člen Klubu Nobilium

Zaregistrovaný od: 02. 01. 2006 Príspevky: 159 Bydlisko: Trnava
|
Zaslal: po apríl 28, 2008 9:39 Predmet: kto |
|
|
I.nagy Citácia: | Svaty Stefan. Ten by bol zauijmavy. |
Mohli by sme sa trebárs dozvedieť , prečo Vajk - potomok Chazarsko-Tureckých chánov sa rozhodol za pomoci slovanov vládnuť Maďarom... Možno pre to , že jeho babka a matka boli slovanského pôvodu .... keďže plynule rozprával starosloviensky či sa viac cítil Slovan alebo Turek.... či vôbec rozprával aj Maďarsky...
...len by sme sa mohli dozvedieť?...alebo aj nie.. _________________ Serpens |
|
Návrat hore |
|
 |
I. nagy Major

Zaregistrovaný od: 21. 08. 2006 Príspevky: 291
|
Zaslal: so apríl 26, 2008 11:28 Predmet: |
|
|
Teraz ked o tom uvazujem, tak vsetkych Arpadovcov. Kazdy z nich mal uplne odlisnu osobnost, len ako priklad Koloman Knihomol (ktory bol vseobecne efektivny kral) spodil Istvana II, ktory bol tyran, zbabelec a slaboch. Vraj daval svojim nepriatelom vlievat zeravy vosk do konecnika. Az kym sviecka nevyhorela.... |
|
Návrat hore |
|
 |
Predialista Čatár

Zaregistrovaný od: 14. 12. 2006 Príspevky: 53 Bydlisko: Kozarovce
|
Zaslal: pia apríl 25, 2008 17:12 Predmet: Osobnosti |
|
|
Ja by som na prvom mieste pred vsetkymi osobnostami uprednostnil stretnutie s mojim 9 x pradedom Stefanom Isoldom. Rad by som sa s nim pororozpraval o bojoch proti Turkom.
Keby som mohol ist este dalej do minulosti, tak by som rad spoznal svojich keltskych predkov... |
|
Návrat hore |
|
 |
Juro Vojak

Zaregistrovaný od: 28. 12. 2007 Príspevky: 2 Bydlisko: Trenčín
|
Zaslal: pia apríl 25, 2008 16:23 Predmet: Re: S ktorou osobnosťou by ste sa chceli stretnúť a prečo? |
|
|
jednoznačne Mária Terézia - jej obdobie vlády bolo mimoriadne ťažké a myslím si, že to zvládla super ale asi aj tak najviac preto, čo urobila pre Bratislavu...veľmi múdra žena
a určite s každým Habsburgom  |
|
Návrat hore |
|
 |
|