Zaregistrovaný od: 10. 04. 2014 Príspevky: 202 Bydlisko: Stará Lubovna
Zaslal: št september 25, 2014 19:09 Predmet:
lenze brat do partie hockoho tiez nie je dobre. tak sa aj v historii narusila monarchia, ked tituly slachticke dostavali tí, co toho neboli hodní, dostali sa do radov slachty a zvnutra ju mohli rozlozit. kedysi sa za povod ludia hanbili, dnes sa za slachticov vydavaju aj neurodzení. clovek vsak aby sa nim stal musi dosiahnut urcity stupen urovne, alebo sa proste narodit v takej rodine. Je to dolezite aj z hladiska dalsieho krizenia, aby bol potomok hodny toho mena a stavu. Preto ma byt aj druhý rodic s priblizne rovnakej spolocenskej vrstvy. aby pre potomka nebol prilis nobl, alebo prilis neohrabany. a taktiez s pohladu rodica na dieta. dnes sa to krizi urodzeny so sedlakmi a naivne si ludia myslia, ze je to spravne, lebo sa zabrani prib. krizeniu. lenze za inbreding(prib. krizenie, caste u zvierat, aby mali lepsie vlastnosti) sa povazuje max po sesternicu z druheho pokolenia. a to nebolo az take caste, na rozdiel od kralov. Ti vsak aj ked si vzali sesternicu, tak jednak bola inteligentna, takze aj degenerat by mal uroven:)), ale hlavne bola s inej krajiny a to mohla byt aj ina rasa, narod a celkovo predkovia z inych krajin. sedliaci sa vsak krizili este viac, pretoze mali obmedzený pohyb-lenze ich rodokmene sa nezachovali poriadne. a aj ich zdrave deti mohli mat horsiu uroven ako chore deti slachticov. a aj zdravym rodicom sa moze narodit postihnute dieta bez ohadu na spolocny povod _________________ ...
Zaregistrovaný od: 10. 04. 2014 Príspevky: 202 Bydlisko: Stará Lubovna
Zaslal: št september 25, 2014 18:55 Predmet:
Na jednej strane nas to moze tesit, ze aj neurodzení si davaju erby(scasti tak podporuju tu kulturu a monarchiu a svojim sposobom sa k nam dostavaju do partie:)), na druhej, skutocný erb symbolizuje slachticky povod resp, sl. stav, co znamena nejaku tu prirodzenu inteligenciu a dane povahove vlastnosti a crty po predkoch, geny, vlohy a pod. Aj u nas sa obnovili erby cez ministerstvo vnutra, je vsak vidiet na tom erbe, ci je slachticky alebo nie(koruna v erbe napr). Ak kedysi mali erby aj neurodzení(nemali vsak k tomu armales). Takze netreba sa nad tym nejako neznepokovat, nech si maju erby aj oni, som skor zvedavy co by mi povedali o svojich predkoch:) Vsak aj krali, kniezata, grofi a aj zemania maju erby, lenze su v nich rozdieli. aj bakalar ma titul aj profesor, lenze su to rozdielne tituli vyznamom aj vahou. erb symbolizuje presne charakter rodu, lenze rodokmen aj vyznam predkov. mozte mat kniezaci erb, ked matka je dcera krala a bratanec moze mat ten isty erb, ked ma matku len grofku. Erb a titul ten isty, lenze povod neporovnatelny.a ten je najdolezitejsi. krv nie je voda _________________ ...
Je to srandovne, lebo Trump ten erb pouzival uz roky v Amerike - ale nitko to nemohol kritizovat, nakolko ako Jozef hovori niektore krajiny nemaju vlastnu kulturu.
Len ked si Trump ide otvorit svoj vlastny golfovy klub v Skotsku, kde je asi najprisnejsia heraldicka kancelaria na svete (kde skoro kazdy erbovny individual by mal byt zaregistrovany, kedze kazdy syn ma ine odlisovacie znamenie), tak sa necudujem ze nieco mu na to povedali.
Zaregistrovaný od: 01. 12. 2005 Príspevky: 1310 Bydlisko: Nemes Kosztolányi
Zaslal: ut február 19, 2008 15:08 Predmet:
Strasne my to pripomenulo jednu hlasku z filmu Vesnicko ma strediskova.
Lidi nevedi co s penezma. On ma barak, televizor, autak.... Tak si rika, co jeste nemam? Hrobku.
V tomto pripade tomu cloveku zijucemu v krajine, ktora nema ani vlastnu kulturu uz chyba len erb, aby sa mohol tvarit "vznesene".
Zaslal: so február 16, 2008 13:32 Predmet: Donald Trump ma heraldicky problem.
Mr Trump pouziva erb, ktory nanestastie nie ja zaregistrovany v Skotskom Court of Lord Lyon. Tym lame stare heraldicke Skotske zakony: Skotska heraldicka 'kancelaria' pouzila zakon zo 17 storocia aby podala oficialnu staznost na pouzivanie erbu Trumpa.
Zevraj ak si ho chce zaregistrovat, bude ho to stat £900 pre stit, a az £1300 ak si na to chce dat aj klenot.
Nemôžete odosielať novú správu do tohto fóra Nemôžete odpovedať na správu v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre