sice je tato tema uz starsia ale neda mi na nu nezareagovat sposobom, ze nie vzdy su dolezite peniaze a kolky. Ked som bol prvykrat v matrike, matrikarka nebola prilis vludna a tak po skonceni hladania som jej dal "vsimne" (cokoladu) a ked som tam prisiel opat, bola uplne vymenena a sposob jej pristupu ku mne sa nedal porovnat s mojim prvym stretnutim s nou, pretoze vedela, ze opat dostane "vsimne" _________________ JOHNNY "Opes regum corda subditorum"
Pan Bakos, najdite si v zozname tf.cislo matriky toho mesta, ktore mate na najstarsom doklade. Ak tam uz matrika neexistuje, volajte mestsky urad kam teda prislusia s matrikou. Potom ked sa vam ozve ta spravna, diskutujte s nimi o tom co mate na doklade a co by ste dalej chceli, vyzmykajte z nich informaciu kde je potom este starsia matrika dalsieho, starsieho predka. Nedajte sa odradit a dorazne naliehajte. Ked zistite ze informaciu vam daju oni, ziadajte sposob uz konkretnej objednavky z vasej strany a aky je poplatok a ako sa plati, obvykle je to kolok. Neposielajte im eura, to oni nemozu prijat, nemaju algoritmus, nech vam to kupi a posle ktosi zo Slovenska. To co vam moze a musi matrika poslat, su len rodne listy, alebo umrtne, alebo sobasne. Moze byt ze matrika uz dala knihy do archivu, nech teda povedia ktoreho a potom volajte tym samym sposobom do toho archivu a hovorte s nimi, oni dobre vedia o co ide a dohodnite sa o vsetkom, konkretne, ustne. Howgh!
Zaregistrovaný od: 08. 03. 2006 Príspevky: 151 Bydlisko: Bratislava
Zaslal: st august 22, 2007 8:38 Predmet:
mne sa stala uplna kuriozita, ked pani na matrike ( cez telefon ) mi nasla co som potreboval v knihe a ako najjednoduhsi sposob mi poradila .. napiste ziadost, pribalte, uz si nepamatam, 20 alebo 50 SK do obalky a ja vam obratom poslem opis z matriky
neskor som mal cestu do toho mesta tak som to nevyskusal.... ale myslim, ze toto je uplny extrem
kazdopadne tym, ze som mal presny datum ( povodne som mal iba rok + - 2 ) a ostatne informacie, vydanie opisu trvalo ccA 10 min. _________________ s hlbokou úctou
Palo
Pan Konstantin,
Ako to presnejsie prebiehalo?
Hlavne ta cast o zaplateni poplatku,akou formou a ako?A ziadanie opisu urciteho listu,ci uz rodneho,sobasneho,alebo umrtneho.
S pozdravom Vladimiir Bakos.
-------------------------------------------------------------------------------------
Zaujimam sa,o rody Bakos,Liska. stankaavlado@azet.sk
Pan Bakos, tento problem som mal kedysi aj ja. Musim podotknut, ze matriky na Slovensku su stale v pohybe, furt kdesi inde. Na zaciatok zacnite telefonovanim, ale zivym, to sa da aj zo zahranicia. Telefonujte, telefonujte, kde je co a kde je kto. Takto musite zacat, prehryzat sa dzunglou uradov.
Skusim alternetivu c.2.A ak to nebude mozne,alebo neako nevyde,tak pojdem na alternatiivu c.4.No na nu si musim pockat.A tak sa mi to badanie natiahne.
Ale v kazdom pripade,vam este raz dakujem,za vase rady a ochotu.
S pozdravom Vladimir Bakos.
-------------------------------------------------------------------------------------
Zaujimam sa,o rody Bakos,Liska.
Zaslal: po august 20, 2007 16:22 Predmet: matrika
oficialne to funguje tak, ze poslete ziadost ( mozete aj mailom ).. na civil.gov myslim, ze aj je predtlaceny formular vo worde, poslete na prislusnu matriku a ked vam udaje najdu zaplatite spravny poplatok ( velmi nie su nadseny bankovym prevodom) a oni vam poslu vypis z matriky,
2. alternativa je, ze si zavolate na matriku, s pani co tam je si dohodnete aby vam pozrela ci tie udaje naozaj maju a ona vam presne povie postup
ako tie dokumenty ziskate..... vacsinou su velmi ochotne a mile.. udaje zo zapisu: ako je datum sobasa, narodenia atd. vam niekedy povedia .. potom to mate jednoduhsie pri pisani oficialnej ziadosti
3. pre vas najhorsia ale naj istejsia .. prist osobne povedat co potrebujete ist si pozriet mesto prip. cintorin a dat kavu .. vratit sa zaplatit cach poplatok a odist s prislusnym dokumentom
no a 4. spisat splnomocnenie pre niekoho na slovensku k pristupu do rodinnych zaznamov...
este je tu moznost, ak boli predkovia nabozensky zalozeny ,. nekontaktovat matriku ale prislusny farsky urad _________________ s hlbokou úctou
Palo
Zaslal: po august 20, 2007 8:35 Predmet: navsteva matriky
je to trochu zlozitejsie ako navsteva SA, kedze tu plati zakon o chrane osobnych udajov, udaje sa poskytuju priamim potomkom alebo osobe so splnomocnenim. staci poslat ziadost pripadne prist osobne a oni vam za poplatok urobia opis z matricnej knihy. do knih vam nahliadnut daju iba vo vynimocnych pripadoch
Zaslal: ne august 19, 2007 17:15 Predmet: Ako nahliadnut,do matriky,bez jej navstivenia?Nemozem ju nav
Poprosim,vas vsetkych o radu.
Ako moze nahliadnut do zaznamov,rodnych,sobasnych,alebo umrtnych listov.Bez toho,aby som siel priam na matriku,kdeze ja takuto moznost nemam.Nakolko sa nenachadzam na slovensku.Jestvuje neaky zoznam na internete,alebo sa da objednat na neakom DVD nosici.
S pozdravom Vladimir Bakos.
Zaujimam sa,o rody Bakos,Liska.
Nemôžete odosielať novú správu do tohto fóra Nemôžete odpovedať na správu v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre