Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
Autor |
Správa |
Denis Administrátor

Zaregistrovaný od: 12. 12. 2005 Príspevky: 785 Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: st november 13, 2013 14:04 Predmet: Re: bitka pri KE |
|
|
lordlacik1 napísal: | Takže ak spomínaš bitku pri Košiciach a Rákocziho mhla to byť bitka pri Rozhanovciach. Erb máš správny, naša vetva, ktorú obaja hľadáme má korene niekde pri Budapešti. Ozvi sa mi a spravíme rodokmeň.
Viktor napísal: | Ešte jedna skutočnosť o ktorej viem, moja babka často spomínala jedného našeho predka, ktorý bojoval v Rákocziho vojsku, presnejšie, že bol velitelom jednej skupiny Rákocziho vojakov a spomínala to v súvislosti s bitkami v oblasti Košíc, že ten náš predok sa tam akosi vyznamenal a Rákoczi mu dal v košiciach neaké pozemky, a spomínala aj niečo o o zlepšení spoločenskej situácii celého rodu. |
|
Musim vas pani upozornit ze bitka pri Rozhanovciach sa udiala 15.juna 1312 takze spajat to s Rakoczym je trochu pritiahnute za vlasy.... _________________ Kone a serm su mojou celozivotnou laskou. |
|
Návrat hore |
|
 |
lordlacik1 Vojak

Zaregistrovaný od: 08. 11. 2013 Príspevky: 1 Bydlisko: Prešov
|
Zaslal: ut november 12, 2013 7:33 Predmet: bitka pri KE |
|
|
Takže ak spomínaš bitku pri Košiciach a Rákocziho mhla to byť bitka pri Rozhanovciach. Erb máš správny, naša vetva, ktorú obaja hľadáme má korene niekde pri Budapešti. Ozvi sa mi a spravíme rodokmeň.
Viktor napísal: | Ešte jedna skutočnosť o ktorej viem, moja babka často spomínala jedného našeho predka, ktorý bojoval v Rákocziho vojsku, presnejšie, že bol velitelom jednej skupiny Rákocziho vojakov a spomínala to v súvislosti s bitkami v oblasti Košíc, že ten náš predok sa tam akosi vyznamenal a Rákoczi mu dal v košiciach neaké pozemky, a spomínala aj niečo o o zlepšení spoločenskej situácii celého rodu. |
|
|
Návrat hore |
|
 |
Viktor Čatár

Zaregistrovaný od: 05. 12. 2006 Príspevky: 37 Bydlisko: Košice
|
Zaslal: št december 07, 2006 20:16 Predmet: |
|
|
Ešte jedna skutočnosť o ktorej viem, moja babka často spomínala jedného našeho predka, ktorý bojoval v Rákocziho vojsku, presnejšie, že bol velitelom jednej skupiny Rákocziho vojakov a spomínala to v súvislosti s bitkami v oblasti Košíc, že ten náš predok sa tam akosi vyznamenal a Rákoczi mu dal v košiciach neaké pozemky, a spomínala aj niečo o o zlepšení spoločenskej situácii celého rodu. |
|
Návrat hore |
|
 |
Viktor Čatár

|
Zaslal: št december 07, 2006 20:06 Predmet: |
|
|
Prastarý otec sa volal Kassay Jánoš(Ján) a narodil sa 28.12.1897 v Košiciach. |
|
Návrat hore |
|
 |
Jano Kadet

Zaregistrovaný od: 02. 03. 2006 Príspevky: 81 Bydlisko: Košice
|
Zaslal: št december 07, 2006 18:38 Predmet: kašaj |
|
|
Pozri sa po dokladoch ktoré ostali po starom, resp. prastarom otcovi /rodný, sobášny list/ a možno Ti budem vedieť poradiť. Jano |
|
Návrat hore |
|
 |
Viktor Čatár

|
Zaslal: st december 06, 2006 22:35 Predmet: |
|
|
Viem toľko, že moja rodina bola z Košíc, a viem ešte, že mali niečo s Rákocim, (II myslím). |
|
Návrat hore |
|
 |
Jozef Administrátor

Zaregistrovaný od: 01. 12. 2005 Príspevky: 1310 Bydlisko: Nemes Kosztolányi
|
Zaslal: st december 06, 2006 21:47 Predmet: |
|
|
Rodov Kassay a Kassai bolo viac, bolo by treba vediet ktory hladas. Myslim ze by si mal ist najskor hladat do archivu, tam by si urcite nieco zistil.
Toto je erb co uverejnil Siebmacher:
 |
|
Návrat hore |
|
 |
Viktor Čatár

|
Zaslal: st december 06, 2006 21:23 Predmet: Hľadám Erb rodu Kassay |
|
|
Pekne zdravým.
Hľadám erb rodu Kassay, zatiaľ márne (na nete), ak mi viete pomôct, poradiť prípadne poslať jeho vyobrazenie ak by sa vám to podarilo budem vám vďačný. |
|
Návrat hore |
|
 |
|