Zaslal: pia august 18, 2017 2:14 Predmet: rod Kostolányi de Nemes Kostolányi s vetvou Žiak
Dobrý deň.
Chcel by som sa opýtať ohľadom rodu Kosztolányi de Nemes Koszolanyi et Kamenecz. Na stránke http://slachta.kosztolanyi.com/modules.php?name=Encyclopedia&op=content&tid=257je uvedené rozvetvenie rodu na jednotlivé línie. Zaujímala by ma vetva Žiak počínajúca rokom 1698. Chcel by som vedieť zdroj tohoto rozvetvenia a taktiež, či je aj bližšie genealogicky špecifikovaný.
Zaujíma ma to aj z vlastných dôvodov nakoľko sa mi toto meno objavilo v rodokmeni v líní po praslici. Jedná sa o Annu Žiak vydatú za Štefana Nechalu, ktorým sa narodil syn Michal Nechala 21. októbra 1784, čiže už na začiatku fungovania matriky v Kamenci pod Vtáčnikom (od roku 1777).
Moja otázka hlavne znie či sú všetci nositelia priezviska Žiak v Kamenci a Kostoľanoch potomkami práve spomenutého jedného zakľadatela z rodu Kosztolányi alebo toto meno s nimi nemá žiadny súvis. Priezvisko je počas 18 a 19. storočia v obci relatívne dosť frekventované. Bolo by teda nejakým spôsobom možné zistiť, či sa jedná o "vzdialeného" potomka nobility alebo len bežného človeka?
Nemôžete odosielať novú správu do tohto fóra Nemôžete odpovedať na správu v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre