Stránka o šľachtických rodoch
© Denis Pongrácz © Jozef Žiak - ISSN 1336-9040
Prihlasovacie meno: Heslo:
Menu
· Úvodná stránka
· Akcie
· Články
· Diskusia
· Historické veduty
· Informácie o rodoch
· Katalóg stránok
· Kontakt
· Mapy
· Mestá a obce
· Mortuáriá
· Obrazáreň
· Podpora stránky
· Registre
· Sídla šľachty
· Súpisy šľachty
· Zoznam zdrojov
Spriaznené stránky

Webmail
Náhodný obrázok z databázy

Diskusia

FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastavenieNastavenie   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 

Pongráczovci z Horného Vadičova

odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra -> Šľachta
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Denis
Administrátor
Administrátor

Zaregistrovaný od: 12. 12. 2005

PríspevokZaslal: st október 21, 2015 14:03    Predmet: Odpovedať s citátom

hej poznam to cele, mam to aj pofotene.
Dana Majerčíková
Kadet
Kadet

Zaregistrovaný od: 21. 01. 2015

PríspevokZaslal: st október 21, 2015 11:22    Predmet: Odpovedať s citátom

V archíve v Bytči sú listiny, podľa ktorých Karol Pongracz z Horného Vadičova musel žiadať o potvrdenie svojho šľachtictva.
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Denis
Administrátor
Administrátor

PríspevokZaslal: pia február 13, 2015 8:30    Predmet: Odpovedať s citátom

dpongy@gmail.com vypadlo g z toho Smile
Dana Majerčíková
Kadet
Kadet

PríspevokZaslal: pia február 13, 2015 7:48    Predmet: Odpovedať s citátom

Keď Vám píšem na uvedený mail, vždy mi systém správu vráti.
Návrat hore
Denis
Administrátor
Administrátor

PríspevokZaslal: št február 12, 2015 11:23    Predmet: Odpovedať s citátom

Nagy a jeho genealogie suvelmi osemetne casto, on to zbieral od kadekoho. Dlhe roky si spracuvam Oravu a specialne rod Trstenskych z Trstenej a rovnako ako u kopy rodov tam posplietal rod Tstanskych. Mnoho jeho veci je nepresnych. Poslite maila na dpongy@mail.com poslem Vam pecate z vadicovskej a mojsovskej linie. Smile
Dana Majerčíková
Kadet
Kadet

PríspevokZaslal: št február 12, 2015 7:25    Predmet: Odpovedať s citátom

Vedeli by ste mi poradiť s genealógiou vadičovských Pongráczovcov? Podľa Nagya Juraj mal synov Pavla, Františka a Ondreja, Ondrej mal synov Ondreja, Michal a Štefana, a Štefan mal synov Jozefa, Alexandra a dcéru Alžbetu. Alexander je jasný, ale osoby medzi ním a Jurajom nie. Podľa genealógie Matej (+1570) mal syna Ondreja, ženatého s Janou Suňogovou, Ondrej mal syna Františka, ten mal syna Wolfganga, ktorý bol otcom spomínaného Juraja. Genealógia ďalej nepokračuje. Matej mal ďalej syna
Mateja, ten mal syna Ondreja, Ondrej mal synov Mojžiša a Petra, Peter mal synov Ondreja, Františka a Štefana. No a tu potom dochádza k miešaniu osôb, s ktorým si zatiaľ neviem poradiť. Zdá sa mi, akoby tu niektoré osoby boli zdvojené, ale nemám zatiaľ podklady, aby som ich odlíšila či naopak zlúčila.
Návrat hore
Denis
Administrátor
Administrátor

PríspevokZaslal: st február 11, 2015 23:13    Predmet: Odpovedať s citátom

Robim si teraz genealogiu nanovo nakolko to co vydal Nagy a od neho odpisal zbytok autorov nie je v poriadku. zvlast stredovek. listin je more aj k tomuto ale v narodnom archive po roznych fondoch. Treba len hladat. Ja mam komplet korespondeciu rodu vo vlastnictve z Banovej a Vadicova. Najviac tam vypisovala listy Charlota Bacho de Dezser.
Dana Majerčíková
Kadet
Kadet

PríspevokZaslal: st február 11, 2015 18:49    Predmet: Odpovedať s citátom

Ktorí potomkovia Júliusa žili v Bánovej? Lebo v Bánovej žil Jozef Pongracz (syn Jozefa Pongrácza a Anny Márie Kelio z Rajca) s manželkou Julianou Ugronovičovou, potom jeho syn Gejza s manželkou Šarlotou Bachovou, a potom Gejzov syn Tibor. A ten bol v Bánovej až do 1.svetovej vojny.
Ale viac by ma zaujímal starší rodokmeň vadičovsko-mojšovských Pongráczovcov. V bytčianskom archíve som našla ich genealógiu, ale tá siahala len od Mateja po Juraja, čiže zhruba do polovice 17.storočia. Od Juraja je rodokmeň nejasný, Nagy uvádza akosi priveľa členov. Jasné je to opäť až od Alexandra (narodený cca 1723), akurát neviem, kde sa on a jeho súrodenci narodili, keďže vo varínskej matrike, kam vtedy Horný Vadičov patril, som ich nenašla.
A takisto je pre mňa záhadou Štefan a Juraj Pongrácz z Mojšovej Lúčky, ktorých neviem do Nagyovho rodokmeňa zaradiť. Staré listiny týkajúce sa Pongráczovcov, ktoré som našla v bytčianskom archíve, ich vôbec nespomínajú. Bohužiaľ, aj tieto listiny sa týkajú takmer výlučne len 17.storočia, s kritickým obdobím prelomu 17.a 18.storočia mi nepomohli.
Návrat hore
Denis
Administrátor
Administrátor

PríspevokZaslal: st február 11, 2015 18:20    Predmet: Odpovedať s citátom

Este tam su deti z linie Juliusa ktoreho potomkovia zili v Banovej a dnes v Nemecku a syn Karola, plukovníka honvedov v Bratislave kde aj v 1891 zomrel. Karol bol ucastnik bitiek u Margenty a Solferina. Bol aj velitelom honvédskeho pluku v Pesti ale odtial ho stiahli radsej do Bratislavy pre jeho excesy po smrti prvej manzelky Marie Bobokovej s ktorou sa zosobasil v Beckove kde ich oddaval prepost Adolf Pongracz ak si dobre spominam Smile
Dana Majerčíková
Kadet
Kadet

PríspevokZaslal: pia január 23, 2015 7:56    Predmet: Pongráczovci z Horného Vadičova Odpovedať s citátom

V archíve v Bytči som narazila na písomnosti z Horného Vadičova, kde bola odtlačená pečať Pavla Pongrácza (nie veľmi kvalitne).
Pavol Pongrácz, spomínaný v listine, pochádzal zo zemianskej vetvy Pongráczovcov, ktorá bola usadená v Hornom Vadičove , Mojši a Mojšovej Lúčke. Táto vetva viedla od Ondreja, syna Mateja Pongrácza (+1570).
Pavol bol synom Alexandra Pongrácza a jeho manželky Johany Zmeškalovej. Z jeho detí je známy Alexander Gašpar, ktorý sa podieľal na Memorande slovenského národa. Ďalší syn Ján sa oženil z Rozáliou Polereckou. Z ich detí sa dospelosti dožil Karol, ktorý vstúpil do armády, Otília, ktorá sa vydala za Viktora Maršovského a ich potomkom patril novogotický kaštieľ v Maršovej, a napokon Eugen, pokračovateľ rodu. S prvou manželkou Matildou Szeghy mal syna Alexandra, ktorý na začiatku 20.storočia pôsobil v Hornom Vadičove ako notár.
Návrat hore
odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra -> Šľachta Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Prejdi na: