Zaregistrovaný od: 10. 04. 2014 Príspevky: 202 Bydlisko: Stará Lubovna
Zaslal: ut november 11, 2014 18:07 Predmet:
ale v tom mate pravdu , treba pokracovat v tradicii svojich predkoch, ale dnesna doba k tomu nepraje, aj ked sa to vylepsilo s porovnani s komunizmom. nie je kral a vyhody vyplyvajuce z rodin a pribuznych. bez toho to uz nejde, pretoze skutocne osobnosti robia aj znamy a kontakty so skutocnymi osobnostami. pretoze slachta nemala len prirodzenu inteligenciu, vzdelanie a od mala bola vedena k vykonavaniu vysokych funkcii, ale mala aj kontakty a prib. vztahy s dalsimi osobnostami. niekto povie, ze dnes su vacsi machri, ktorí aj bez toho maju vysoke funkcie, lenze to uz nie je ono-to uz nie su skutocne osobnosti, funkciou a povodom. dnes su to len rychlokurzy nekvalitne. Proste narusilo sa to poriadne, aj krizenim s luzou, da sa to napravit,a le dlhsie to buide trvat. ako sa vravi, ak choremu zistia chorobu, nie len ju ma vyliecit, ale spravit nieco navyse- prevenciu a chranit aj ine organy. tak je to aj so slachtou, nie len to opravit,a le aj zvysit to. ako ked som cital v biodivezite, ze zamorene oblasti nie len treba ocistit, ale este aj vylepsit a dat do nie povodneho stavu,a le este do lepsieho. dakto si musi az uvedomit zlo, aby zacal robit dobro. aj vo vztahoch je to tak. ked je optimalny, nerobia s ziadne zmeny, ale ak zacne skripat, netreba ho dat do optimalu, ale este ho zlepsit, aby to zlepsenie bolo prinosom navyse, ktore by bez tej krizy nenadislo:) _________________ ...
Zaslal: ut november 11, 2014 17:48 Predmet:
V dnesnej dobe, chcu len ludom navodit pocit, ze sl. povod nic neznamena. pretoze je demokracia- rovnopravnost:))stavovska spolocnost fungovala od pociatku ludstva a funguje dodnes(hierarchia) lenze dnes s tym rozdielom , ze vladne aj luza. ono uz v praveku si volili vodcov, aby sa nehadali. rody vznikali za zasluhy, generacie sa ,,vymajkavali,,starocia. niektore padli rody, niektore rastli. aspon ze v demokracii beru akademicke tituli (vzdelanie)do uvahy. lenze medzi ludmi su rozdieli aj v nabozenstve, rase, narode, vek, pohlavie, povod, majetok, znamenie zverokruhu aj atd. takze nemozme brat ludi len podla titulu, ked aj vek rozlisuje napr- ucta k starsim, muz ma uctu k zenam, aj narody su nadradene a podradene, aj nabozenstva(sekty su pod anpr). a jednym z najdolezitejsich je aj povod. a nie je to kvoli tomu, aby sa diskriminovali nizke triedy, ale preto aby tí dole nevyskakovali. Vojaci by tiez zrusili generalov, lebo ich je vela(vojakov), deti v skole by sa tiez neucili, keby nemali respekt pred ucitelmi, ktorych je menej. takze to velapocetna davova luza chce rovnopravnost, aj bez zasluh byt rovný s tym , kto zasluhy má. Lenze prirodzena nerovnost je tu tiez a je silnejsia ako neprirodzena rovnost. Nevyvysovat sa, ale nenechat sa ani ponizovat. kazdy podla toho, kde patri v rebricku. a tieto vyssie uvedene veci sa beru do uvahy. Lebo clovek moze aj toho hore urazit, ak mu neprejavi skutocnu uctu a to je zle. Rovnost- blud. lenze ako moze slachtic, mat uctu k predstavenemu svojmu- , ktorého tam dosadili a nema tam co robit? ako moze neurodzený prezident byt na cele statu, kde su ovela inteligentnejsi ludia, z lepsich rodin atd?ako moze vojak, z ktoreho protekciou urobia generala velit majorovi , ktorý sa tam dostal poctivo?To sa deje dneska. dnesok je vsak blud. nejde ani o to ako je, ale ako by malo byt_) a len mrtve ryby plavu s prudom. Houk _________________ ...
Zaslal: ut november 11, 2014 17:27 Predmet:
a samozrejme vlohy treba aj rozvijat, ale stale tam su. slachtici zijuci medzi luzou, sa jej ciastocne mozu prisposobit, ale stale ich to podvedome taha do vyssich sfer. zase luza zijuca ako pani, moze pochytit niektore zvyklosti a spravanie panstva. lenze stale to len bude luza zijuca ako pani a slachtic zijuci medzi luzou. krv nie ej voda a starocny vyvoj rodov sa neda ani porovnat jednemu ludskemu zivotu sedlaka trebars aj na hrade. ako vo filme Svetaci, tam profesor ucil zberbu slusnemu spravaniu a nakoniec povedal, ze po letech ich zase videl jist žící,,
a okrem slachty bola aj spol. trieda inteligencia a mestania. z radov inteligencie mohli byt niektorí inteligentnejsi ako niektorí slachtici(napr. zemania), lenze slachtic nemal v ,,povahe,, len inteligenciu a vzdelavanie ako spol. trieda- inteligencia, ale musel mat aj bojovnost, chrabrost, hrdost, starat sa o statky napr a ine veci, co robia zo slachtica slachtica. a ani netusite kolko ludi ma sl. povod a preto su inteligentní. aj napriek tomu prerazili, ze v tom boli obmedzovaní. a naopak potomkovia luzy, aj ked maju vysoke skoly a dobre znamky, tak im stale nieco chyba do smrncu- schopnost empatie, intuicia, logika atd. par anucenych fraz, slusnost, lebo je v mode v lepsej spolocnosti. v skutocnosti su len , nechcem nadavat. samozrejme aj tam su dobry ludia,a le o tom sa nebavime. aj mudry moze byt kruty, a hlupak moze byt dobrak. ale dnes sa ludia hraju na cosi, su to herci, vo vnutri skazení, navonok cerství. su vo vysokych funkciach na ktore nepatria a mozno ich tam dosadili, ti, co s nimi mozu lahsie manipulovat ako so skutocnymi panmi. a to nie je sikovnost, ked zavriete pretekara do kabinky a nastupite miesto neho a vyhrate. ked clovek nema konkurenciu, lahko sa prerazí. a za komacov robotnicka trieda o konkurenciu prisla, resp. ta konkurencia s nou nemala zaujem superit. a preco by mal zacat clovek od nuly, ked uz sa narodil zo zakladom. a este jedna vec-. hlupak mudreho nechape a ak date jedneho mudreho k desiatim hlupakom, oni ho poctom prevalcuju. on yb aj prerazil, ale nechce superit s hlupakmi, nechce byt najlepsi hlupak, ked je mudry. ako jeden rytier napisal na volby,,hluapa vacsina vacsinou prehlasuje mysliacu mensinu. niekedy nesmel volit kazdy a ta to bolo spraven. je to an vela, ja len tak v kratkosti vam to vysvetlim:) _________________ ...
Zaslal: ut november 11, 2014 17:13 Predmet:
samozrejme aj ja patram nie len po genealogii, ale aj po ich osobnom zivote, co robili, ake funkcie vykonavali. ale nemate pravdu. nie su lepsi neslachtici ako my. zabudate na jednu vec, slachta bola v minulosti potlacovana. odobrali im majetky, funkcie, tituli a odopreli im pravo znovu to ziskat a studovat napr. naopak hlupu delnicku triedu podporovali, mohli studovat, zastavali vysoke funkcie atd.
samozrejme aj medzi luzou mame sikovnych ludí, ktorí sa len pocas monarchie nezviditelnili a naopak aj medzi slachtou mame darebakoch a neschopnych. lenze to su len vynimky. Mojho prastryka napr. preradili na manualnu pracu a bol inzinier a slachtic, jeho brata takisto. a ked si vsimol riaditel, ze je sikovny, tak ho povysil na veduceho(bol pravnik),a le komunisti si riaditela predvolali, ze ako to, ze clovek s takym menom(slachtickym) moze vykonavat vyssiu funkciu. Chápete, co sa robilo? Moja babka bola rada, ze ju vyucili za cukrarku a bola vnucka zupana, jej sestra s prestiznou skolou Notra Dame, robila v trafike a predtym upratovala a nejaky syn rolnika- Benes vykonaval vysoku funkciu. to nie je sikovnost,a le hlupost systemu. odobrat generalovi hodnosti a smiat sa z neho, ze nemoze velit. dnes sa ta luza len hraje na panoch, ako herec, ktory hraje v jednom filme krala a v druhom poddaneho nedajte sa oklamat. a inak hlupy dav ak nie je pod kontrolou, zacne vyskakovat a prekrici tu mudru mensinu. hlupaci k sebe mudreho nepustia. Moj znamy odisiel z politiky, ked videl aka zberba tam je. a jeho predkovia boli politici, am to v krvi, ale nechcel byt sucast toho politickeho systemu dneska. nepoznam mudrych potomkoch sedliakov, studuju, lebo sa dokazu mechanicky naucit, ale chyba im prirodzena inteligencia a schopnost aj pos kole sa dalej vzdelavat. su nauceny manualne robit(maju to v krvi), tak sa dokazu aj prinutit ucit, lenze aj mudry clovek nemusi byt vzdelaný a naopak hlupak ano. ide o to, ci ho skola bavi a ci nie. a preboha peniaze ma dnes nie sikovny , inteligent, ale hocijaky podvodnik a zlodej, ktory by si pri kralovi ani neprdol. a maju pocit, ze su sikovnejsi nez slachta, lebo to ziskali skor(majetky). ale je to mimo kostolneho poriadku _________________ ...
no u mna je to skor o zvedavosti ako zili moji predkovia, co robili atd. dokazem si tak predstavit ake udalosti viedli k tomu kde som dnes ja..nemyslim si zeby slachitcky povod dnes znamenal vela co sa tyka schopnosti..urcite sa najde vela vynimocnych ludi u potomkov slachty a urcite sa najde aj vela potomkov co su podmpriemerni a v zivote nic nedokazali..a zase takisto u ludi bez slachtickych predkov..je to vsetko velmi zaujimave, ale co sa tyka schopnosti a povahy cloveka v dnesnej dobe sa povodom nic nedokaze..takze ak sme mali vynimocnych predkov, zostava nam jedine snazit sa vyrovnat sa im svojimi cinmi a uspechmi v sucasnosti..ak na to nedokazeme nadviazat tak je aj slavny povod zbytocny..a dnes treba tiez uznat ze su na celom svete miliony neslachticov ktori su lepsi ako my
Zaslal: ut november 11, 2014 13:39 Predmet:
ak ma jedinec slachticke meno a matku sedliacku, nemoze vykonavat funkciu hodnu toho mena a naopak ak ma meno sedliacke, ale matku slachticnu, je v spolocnosti nedocenený. beru ho ako sedliaka, ale on je nieco viac. je to podobne ako vystudovany hlupak a nevzdelaný inteligent. zaujimave bolo vyjadrenie isteho sociologa na adresu Schwarzenberga a Zemana. U neho je Zeman vystudovaný mudry clovek a nechape, preco je buran a naopak Schwarzenberg nedokoncil skoly a ze akoto ze je brany za inteligenta. preco asi? pretoze ma prirodzenu inteligenciu a nesmel niekedy studovat, kvoli povodu a naopak komunisti presadzovali robotnicku triedu na vysoke posty a dali ich studovat. je pravda ze aj meno zeman je slachtick
e, ale jedna sa o nizku slachtu _________________ ...
Zaslal: ut november 11, 2014 13:34 Predmet:
Niektore rody tak aj stratili narok na tron(morganickym vztahom)- aj Hohenbergovci. Jeden moj predok vojvoda si vzal markizu(medzitym je este titul knieza. a jeho synovi nevypocitali priemer(ze by bol knieza), ale klesol na grofa. Pod matku, aj pod otca samozrejme. ale stale bol grofom s vojvodskym menom. aj ans korunny princ si vzal,,len,,baronku, ale jej predkovia sa zenili s grofkami a ma aj prepojenie na Arpadovcoch a Rurikovcoch. Niekto to mal aj za lubom tak znicit geny u slachty, len aby obohatil tie svoje kralovskymi, ale nebudeme predsa vino riedit vodou, aby bolo viac vody a tym znehodnotíme vino. slachty je malo, netreba ju riedit luzou, aby luza bola inteligentnejsia. Nevadilo by to, keby sa tym nestracala hodnota slachty, ktora sa vyvijala starocia. a na vyznamne posty treba jednotlivcov a nie dav. a celkovo tituli dava kral po uvazení urovne ludi.
Preto mali slachtici aj rodokmene, zo vsetkych stran po urcitu hranicu generacie- Po 4 pradeda trebars. Rodokmen mojho pradeda sa konci po jeho 4prastarych rodicoch a kazdy rod je zakonceny erbom _________________ ...
Zaslal: ut november 11, 2014 13:25 Predmet:
ale aj zenske linie su velmi dolezite. iny je grof z toho isteho rodu, co ma mamu baronku a grof co ma mamu knaznu . wiliam ma zenu neurodzenu a uz ich syn nebude hodny ,,až tak,,tronu napr. a luza si brala slachtu po pade monarchie. Si vezmite- Palffy si vezme sedliacku- jeho syn je Palffy ale napoly urodzeny a iny priklad Sedliak si vezme Palfiovu a jeho syn ma sedliacke meno, ale povod rovnaky ako syn palfyho a sedliacky. preto sa nesmeli brat kedysi hocikdo s hocikym, ale len v rovnakej spol. triede. A prej tie manzelstva vydrzali dlhsie(mali spolocne zaujmy, znamych atd). Ku tomu sa moze stat, ze zena sa liska k baronovi, len kvoli jeho menu a majetkom.
Dobre je vediet celkovy povod, ale zamerajte sa na svoje meno v prvom rade, podla neho vas beru ludia, ale krev, vlohy a geny su zaklad a tie su vysledkom vsetkych predkoch. poznam ludi s grofskymi menami,a le nemaju taky silny rodokmen, ako ludia s neurodzeným menom, ale s prepojením na kralovske rody cez matky, babky atd, ako ten moj uz spominany znamy, nasiel az 4 prababku, ale z vyznamneho rodu Berzeviczy a urcite je tam aj odbocka na arpadovcoch. velmi rad uvadzam priklad- Porčogos verzus Habsburg(ciganske meno a cisarske)Porcogos si vezme Habsburgovu- jeho syn je cigan. a habsburg Porcogosovu, jeho syn je cisar. ale aj ten cigan a aj cisar maju jedneho deda cisara a druheho(dajme tomu ciganskeho vajdu). V mojej rodine sa tiez nie kazdy venuje predkom a nie je hrdy na povod a zistil som, ze za tym stoji aj ta neurodzena krv(taha ich to tam proste _________________ ...
Asi ak ste dali s niekym "collaborate" na Geni, tak potom mozete vidiet viac nez bezny neplatiaci uzivatel. Tiez som cez zopar ludi napojeny tak, ze sme v podstate vsetci pribuzni, vyse 80 milionov ludi v strome, ale takto sa na ten strom napoji hocikto, ked sa dostane za urcitu hranicu predpokladam..Je to zaujimave ist dalej a dalej do minulosti a hrabat sa tam, ale mna momentalne najviac zaujima priama pokrvna linia, a to je tazsie uz sa dopracovat ako k tym prizenenym vetvam. Momentalne je zaujimave si precitat co presne robil moj priamy pokrvny predok v roku 1250, aj ked cez prizenene vetvy sa da dostat o starocia dalej uz sa ma to netyka tak priamo ako ta pokrvna linia ale vsetko je to zaujimave samozrejme! No zatial prajem uspechy v dalsom objavovani a ja som tiez zvedavy co sa mi podari dalej zistit! Je to celozivotny konicek takze vsetko postupne! A inac rozmyslam ze si asi zaplatim plny ucet na Geni, je to zaujimave a urcite sa ten ucet bude dat plnohodnotnejsie vyuzit, tak sa tesim a som zvedavy.
Zaslal: ut november 11, 2014 7:08 Predmet:
Mal som vsak pocit z toho, akoby pre mna ,,vynimocne,,povolili ist dalej aj bez platenia, pretoze som komunikoval s kuratorkou a videla, ze by som mohol pomoct(vsak som aj pomohol, erby napr som doplnil do profilov, vypisal som roznych predkov aj dalej, doplnil udaje. Proste nieje niekedy dobre, ze sa to spoplatnuje, pretoze to moze odradit aj ludí, ktorí by celkovo vedeli zlepsit a opravit udaje a tym padom pomoct aj genealogom pri badani a takto zvysit uroven aj tejto stranky. a je to tak, uz len kvoli tym zhodam. denne mi chodia zhody, ci ten a ten predok je ten isty a ja nemozem im to potvrdit. a tiez hladat hlbsie a tym padom dostat sa do vyssich sfer a tym padom s nimi aj vymienat informacie. takze oni sice prichadzaju o peniaze, ale aj o kvalitu tej stranky(pretoze tam uz nie je tolko informacii) zase na druhej strane sa ocisti zrno od pliev a nebude tam chodit hocikto, aj s milnymi , zavadzajucimi informaciami. Ale cas siu tiez peniaze a na taketo stranky chodia len ludia, co sa tomu chcu venovat. Povodne ani mna nechceli potvrdit na tuto stranku o sl. rodoch. Ku tomu som len chcel pomoct. a naopak potvrdili roznych podvodnikoch a mozno aj antimonarchistoch _________________ ...
Zaslal: ut november 11, 2014 6:59 Predmet:
to je tam aj vyhoda pane, (ako ste spominali, ze spolocných predkov ste nasli),ze vam to prepoji lidie s niekym inym. To myslim, ze tiez mali len tí, co platili. a tak vdaka niekomu inemu, mate dlhsi rodokmen. mne tiez na tych Arpadovcov, prepojilo linie s inymi(cez Praprapradeda- nejaky jeho potomok a moj bratanec z 4pokolenia. a jeho zase prepojilo s inym, v 8 generacii napr. Zaklad sa je dostat cim dalej, aby ste zvysili sancu na prepojenie. jeden moj znamy tam dal metla1, metla 2 atd a sa cudoval, ze ho s nikym neprepojilo a oznacil stranku za podvod. delal machry a nepoznal zakladne genealogicke pojmy. Pise mi, ze uz tam ma 100 predkov, ze ho nechce dalej pustit. Tak som bol zvedavy pokadial sa az dostal. on ze po prababku. Tak som sa ho spytal, ci aj ja som tam. On na to- preco by si tam mal byt?a ja- ,,ze- ,,pretoze som kamarat,, neviem, ci tam pisal aj kamaratov a susedov, alebo je z velkej rodiny, ale mal tam sto ludi a dostal sa len po prababku.ale to nie su predkovia. aj ja som sprvu najprv vypisal svoju rodinu, ale ked som zistil(az potom), ze len 100 ludi je hranica, vymazal som ich a dal predkov. vsak mal som ich 300 uz zistenych(kazdou generaciou sa to zdvojnasobuje, ale niektorí su spolocní. _________________ ...
Zaslal: ut november 11, 2014 6:50 Predmet:
Volakedy sa nedalo napojit na hlavny strom(kralovske linie)z po adama a evu, ja by som si to skoro tiez nevsimol, zil som v tom, ze len 100 predkov mi ukaze(to bola hranica, len 100 ludi si mohol neplatiaci napisat). Lenze raz som klikol na predka(ukazovalo mi, ze len 2ja jeho predkovia tam su. Po kliknutí mi ukazalo dalsich 4roch a tak som sa doklikal az po Vlada tepesa(bol som v soku, ze takýto ,,zabijak,je mojim predkom, nekoniec som zistil, ze bol rozumny vojvodca a som na neho hrdy. Idem dalej po jeho linii, a zrazu Genges chan:))a dalej, jeho otec atd. Len teraz som si nie isty, ci najprv som nenarazil na Arpada. rozmyslam, kto je Arpad, dam do google:)) 300 rokov boli kralmi, 24? kralov bolo z toho rodu. A odvtedy som sa zacal tomu venovat. A objavil som velmi vyznamne osobnosti, az sa mi tomu nechcelo verit. Mozno tu stranku zalozili, aby mali nad ludmi prehlad, mozno sa to obrati proti slachte a ich potomkoch. dufam ze nie. Ke to zalozili v Izraeli(ale aj zidia patraju po predkoch radi. ale mne to ukazalo cestu a hlbsi povod _________________ ...
Zaslal: ut november 11, 2014 6:42 Predmet:
ano to mate pravdu, ja za ten ucet neplatim ani jeden cent a objavil som tam na tisice predkov. sprvu ma nad 100 predkov nechcelo pustit, ale postupne sa to tam uvolnuje, Zrejme aby to ,,namotalo,, uzivatelov a potom plať
tak ako aj rozne internetove hry. Niektorí geni spochybnuju, pretoze je to spoplatnena stranka, odla mna, len tie kvalitnejsie stranky su spoplatnene. koncert Madony tiez nie je zadarmo, lebo by tam siel hockdo. aj facebook chceli spoplatnit, ale to by len stratil klientov.
len to ma stve, ze ked neplatim za geni, nemozem potvrdzovat zhody(a tí ludia su zrejme na mna nazlostení za to), ale vidite aj to moze,,namotat,, uzivatela, aby zaplatil ucet a este ide o to, ze ked tam mam aj milion predkov, tak mi stale zobrazi hranicu max 5000, lenze to sa da vyriesit tak, ze od toho posledneho predka, vam tiez označí-5000 jeho predkov. zaklad je sa aj poznat s kuratormi a tí vam mozu nedostupne informacie zdelit, alebo pslat na email. Geni vsak odkupila vacsia stranka Heritage _________________ ...
dakujem! pravdupovediac na geni som uz od r. 2008 ale od kedy ho spoplatnili prestal som ho vyuzivat na hladanie, teraz vidim ale ze stale sa tam da vela veci najst aj s neplatenym uctom..su tam aj tito Podhradszki, dokonca aj spolocny predkovia su rovnaki, akurat to musim nejako dat dokopy..kazdopadne zatial dakujem za radu
Zaslal: po november 10, 2014 4:23 Predmet: Rod Podhradszky zo Zemianskeho podhradia
Dobry den,
som tu novy, ale dufam ze sa tu dlhsie zdrzim, je tu vela zaujimavych veci! Na zaciatok by som sa chcel spytat ci mi nahodou niekto nevie poradit, kde by som mohol ziskat informacie o rode Podhradszky zo Zemianskeho podhradia. Zopar stran je napisanych v knihe od Ivana Nagyho: Magyarország családai, ale zaujimalo by ma, ake mate skusenosti. Da sa dopatrat po viac informacii, nez len tie co su uvedene v danej knihe? Ak ano kde by som to mal vyskusat? Asi je tazke odpovedat na takuto siroku otazku, no budem vdacny za kazdu radu. Priebezne budem hladat na stranke Familysearch, ci sa mi podari dat dokopy aspon trochu kompletnejsiu cast tohto rodu.
Nemôžete odosielať novú správu do tohto fóra Nemôžete odpovedať na správu v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre