Stránka o šľachtických rodoch
© Denis Pongrácz © Jozef Žiak - ISSN 1336-9040
Prihlasovacie meno: Heslo:
Menu
· Úvodná stránka
· Akcie
· Články
· Diskusia
· Historické veduty
· Informácie o rodoch
· Katalóg stránok
· Kontakt
· Mapy
· Mestá a obce
· Mortuáriá
· Obrazáreň
· Podpora stránky
· Registre
· Sídla šľachty
· Súpisy šľachty
· Zoznam zdrojov
Spriaznené stránky

Webmail
Náhodný obrázok z databázy

Diskusia

FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastavenieNastavenie   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 

rod Garlathy

odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra -> Genealógia
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Tomáš K.
DNFTT
DNFTT

Zaregistrovaný od: 10. 04. 2014

PríspevokZaslal: ne november 09, 2014 19:16    Predmet: Odpovedať s citátom

Ked nie slachtici , ale mohli pochadzat s tých lepších rodin, z radov inteligencie, alebo mestanov. dajte si do googlu www.rodokmen.com/Garlati, tam o nich písu, ale zrejme ste to uz čítali
Tomáš K.
DNFTT
DNFTT

PríspevokZaslal: ne november 09, 2014 19:09    Predmet: Odpovedať s citátom

Nieco som predsa nasiel, neviem to tu skopirovat. Bela Mariassy mal zenu Katalin Lavottu. jej teta Georgina Lavotta mala svokru Elzu Garlathy. Mariassyovci zalozili Spis
Tomáš K.
DNFTT
DNFTT

PríspevokZaslal: ne november 09, 2014 18:55    Predmet: Odpovedať s citátom

ako som uz spominal, treba hladat az pred rok 1918. meno vasej prababky napr, jej mamy atd. a mozno natrafite aj na slachticky rod. Moj spoluziak nasiel az 4prababku zo slachtickeho rodu Berzeviczy. ona vsak bola len zemankou a vzala si zrejme neslachtica, takze nebola ako sucast rodokmena rodu Berzeviczy(aspon ja som ju tam nenasiel). Ku tomu mi kamarat poslal aj krsny list s jej menom. Berzevicziovci boli vyznamnym rodom, lenze ona klesla na zemanku a este sa aj ,,zle,, vydala. Preto ak chcete patrajte dalej, hlavne cez zenske linie. genealogia je krasna veda, tiez som odhalil predkov, s ktorych som bol az v soku:))
monika716030
Vojak
Vojak

Zaregistrovaný od: 02. 11. 2014

PríspevokZaslal: ne november 09, 2014 17:21    Predmet: rod Garlathy Odpovedať s citátom

Zdravim, to o praci som myslela obrazne, skor ako vtip na odlahcenie a nasleduje za tym vesely emotikon- len na objasnenie, aby sme sa spravne rozumeli a aby ste za tym nehladali nic ine.

Je mi jasne, ze slachta mala vela prace, skor v zmysle zodpovednosti pri rozhodovani o dolezitych otazkach, ze tam patrili vyznamni politici, umelci, duchovni i vojenski vodcovia.

Mne nejde silou-mocou o to, aby som bola potomkom nejakych slachticov, alebo aby som sa privydala do slachtickej rodiny.
Prislo to tak nahodne, presne ako ste to spomenuli aj Vy, ze ste az zasli, ake mena su slachtickeho povodu, tak ma napadlo, ze ci aj tie nase nie su nahodou slachticke. Trosku som uz aj sama zistovala, hladala, ale ja nemam tolkp moznosti. Potom som nasla tuto uzasnu stranku, tak som skusila, ci by ste mi s tym nepomohli.
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Tomáš K.
DNFTT
DNFTT

PríspevokZaslal: so november 08, 2014 17:28    Predmet: Odpovedať s citátom

Dakujem, aj Vám nech sa darí, rád pomozem, inak ja nevylucujem slachtický povod tych rodin, ktore ste tu uviedli, len som poznamenal, ze v zozname Uhorskej slachty nie su. Ak mali korene z Polska a Talianska, nemusia byt na tom zozname. Aj ked Rakusko- Uhorsko sa skladalo z viacerých terajších štátov, takze su tam rody z viacerých krajín. Zistite si na akom zaklade si myslia, ze majú sl. povod, co ich k tomu doviedlo, aké indície. Pretoze mnoho ludí(aj z vyznamných rodov) ani len netuší, ze maju silné korene. Sám som žasol, aké mená rozne tam boli. Lenze nie je slachta ako slachta
Tomáš K.
DNFTT
DNFTT

PríspevokZaslal: so november 08, 2014 17:22    Predmet: Odpovedať s citátom

Myslite manuálne pracoval,? Pretoze slachta mala práce vyse hlavy, skuste si prečítat niektore zivotopisy, aké funkcie museli pocas zivota vykonavat. Aj dve, tri sucastne. Na manualnu pracu sa hodia ludia, ktorým nemozeme dat zodpovednost, kde treba rozvahu, rozum, viest ludí atd atd

Inak, netreba zúfat, po páde monarchie sa často luza zenila(vydavala za slachtu), ale opacne ako uz chcete a casto treba hladat predkov(slachticov) az pred rok 1918, aby sa clovek dopatral po slachtickom povode. Uz v 1848- 49 sa to narusilo
monika716030
Vojak
Vojak

PríspevokZaslal: so november 08, 2014 17:05    Predmet: rod Garlathy Odpovedať s citátom

Zdravim, tak ani to mi neprekaza, ze ani babicka nemala modru krv. Hlavne, ze sme zdravi a ze sa nam vsetkym dari.
Keby boli vsetci pani, kto by potom pracoval ? Smile
V kazdom pripade Vam znova dakujem velmi pekne, ze ste si nasli cas a venovali sa mojej otazke.
Prajem vsetko najlepsie a nech sa dari aj Vam.
Návrat hore
Tomáš K.
DNFTT
DNFTT

PríspevokZaslal: pia november 07, 2014 21:20    Predmet: Odpovedať s citátom

aj Kobulnickych som pozeral, zial nic som nenasiel
monika716030
Vojak
Vojak

PríspevokZaslal: pia november 07, 2014 17:20    Predmet: rod Garlathy Odpovedať s citátom

Zdravim, mne to vobec neprekaza, ze to nie su slachtici.
Ja som tiez trosku patrala a zistila som, ze dalsi z nich, Arnošt Garlaty, bol herec.
Okrem toho tento rod sa sem dostal nejakym sposobom z Talianska z Milana a okolia, lebo pri vyhladavani na socialnej sieti mi nahodne vyskocilo vela ludi s primenim Garlati prave z tejto oblasti.
Velmi pekne dakujem za to, ze ste sa venovali tejto teme. ale este by ma zaujimala moja babicka rod. Kobulnicka povodom z Polska- teda jej otec pochadzal odtial a volal sa Michal.
Návrat hore
Tomáš K.
DNFTT
DNFTT

PríspevokZaslal: pia november 07, 2014 13:13    Predmet: Odpovedať s citátom

Zial nevydali ste sa zrejme dobre, na dvoch zoznamoch slachty som to meno nenasiel. Ale jeden z tejto rodiny bol myslim nejaký akademik, amliar, sochar a pod. Zrejme slo o lepsiu rodinu, ale slachticmi zrejme neboli
monika716030
Vojak
Vojak

PríspevokZaslal: ne november 02, 2014 17:02    Predmet: rod Garlathy Odpovedať s citátom

Vydala som sa do rodiny s primenim Garlathy, pričom o sebe tvrdia, ze patria k slachte. Zaujimalo by ma, ci je to realita alebo iba reci.

Zaroven som doma casto pocula, ze nasa babicka pochadzala z Polska z rodu Kobulnicki. Ked som raz bola v pracovne v Polsku, povedali mi, ze podla mena ide o slachticky rod. Je na tom nieco pravdy?
Dakujem.
Návrat hore
odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra -> Genealógia Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Prejdi na: