Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
Autor |
Správa |
slavko Desiatnik

Zaregistrovaný od: 01. 10. 2010 Príspevky: 35 Bydlisko: Kračúnovce
|
Zaslal: so november 07, 2015 19:36 Predmet: |
|
|
Ak Emma Záthurecká (1894 - 1950) bola Vašou starou mamou po matkinej strane, ako že má spoločný hrob s Karolom Sereday (1898 - 1962) v Giraltovciach? Asi by to mal byť XY Záthurecký.
PS: Keď sa mi to padarí zosumarizovať aj s Vašou pomocou zašlem Vám to po Braňovi Kamenickom
PS1: A samozrejme pridám aj vetvu z Hankoviec, keď že sa jedna o rodinu mojej švagrinej  |
|
Návrat hore |
|
 |
Martin Sereday Vojak

Zaregistrovaný od: 27. 09. 2015 Príspevky: 2
|
Zaslal: so november 07, 2015 0:31 Predmet: |
|
|
slavko napísal: |
Emma Záthurecká (1894 - 1950) a Karol Sereday (1898 - 1962)
Predpokladá, že sa jedna taktiež o Vašu rodinu. Viete mi povedať v akom príbuzenskom vzťahu ste s Emmou Záthureckou? |
Karol Dezider Sereday bol moj stary otec. Emma Zathurecka bola moja babka z maminej strany. Dalsie informacie musim pohladat. Poslem, co najdem. Bol by som velmi vdacny, keby ste mi na oplatku mohli poslat, co ste nasli Vy. |
|
Návrat hore |
|
 |
slavko Desiatnik

|
Zaslal: pia november 06, 2015 20:06 Predmet: |
|
|
Vážený pán Martin Sereday,
máte pravdu že Eleonóra rod. Záthurecká nie je pochovaná v Giraltovciach. V Giraltovciach je náhrobný kameň s menami
Emma Záthurecká (1894 - 1950) a Karol Sereday (1898 - 1962)
Predpokladá, že sa jedna taktiež o Vašu rodinu. Viete mi povedať v akom príbuzenskom vzťahu ste s Emmou Záthureckou?
Keďže sa snažím poskladať rodostrom rodu Szereday z Giraltoviec vedeli by ste mi pán Martin poskytnúť ak je to možné dátumy Vašich rodičou a starých rodičov? A náhodou neviete meno Vášho prastarého otca a babky? Z evanjelických matrík v Giraltovciach mám vypísaných všetkých príslušníkov rodu Szereday, ale rád by som sa napasoval s údajmi na Vášho otca a starého otca.
Vopred Vám ďakujem za každú informáciu ktorú mi poskytnete.
S úctou Slavko |
|
Návrat hore |
|
 |
Martin Sereday Vojak

Zaregistrovaný od: 27. 09. 2015 Príspevky: 2
|
Zaslal: ne september 27, 2015 9:52 Predmet: Re: Rod Szereday |
|
|
slavko napísal: | ...Karol Sereday pôsobil ako učiteľ v Giraltovciach, kde je pochovaný s manželkou Eleonórou Teréziou Zathurecky... |
V Giraltovciach je pochovaný môj starý otec Karol Dezider Szereday. Jeho manželkou bola Anna rod. Horňaňská a tá je pochovaná v Prešove.
Eleonóra rod. Záthurecká bola moja mama a spolu s otom Karolom sú pochovaní v Prešove. |
|
Návrat hore |
|
 |
Denis Administrátor

Zaregistrovaný od: 12. 12. 2005 Príspevky: 785 Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: st november 13, 2013 14:13 Predmet: |
|
|
erbom rodu je modro-cerveno deleny stit, kde v modrom poli je holubica, v cervenom zeleny had prestreleny striebornym sipom zlava do prava. klenotom su v korune modre a cervene pstrosie pera na ktorich je zlata hviezda. prikryvadla su zlato-modre a strieborno-cervene. _________________ Kone a serm su mojou celozivotnou laskou. |
|
Návrat hore |
|
 |
slavko Desiatnik

|
Zaslal: po november 11, 2013 18:53 Predmet: Rod Szereday |
|
|
Dobrý večer.
Nemá náhodou niekto k dispozícii vyobrazenie erbu rodu Szereday. Karol Sereday pôsobil ako učiteľ v Giraltovciach, kde je pochovaný s manželkou Eleonórou Teréziou Zathurecky. Jeho predok Karol Samuel Benjamín Szereday sa nar. 30.1.1812 v Sabinove a zom. 19.11.1849 v Prešove. Pôsobil ako evanjelický kňaz v Pozdišovciach a patril k významným štúrovcom. Otec Karola S. B. Szeredaya Samuel Szereday bol meštianský remeselníl (kožušník) v Sabinove, ktorý mal za manželku Kristínu Jastrabyi. Jej otec bol evanjelický farar.
Ak by niekto mal viac informácii o rode Szereday žijúcej v Šarišskej župe bol by som veľmi rád. |
|
Návrat hore |
|
 |
|