Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
Autor |
Správa |
martin. Rotmajster

Zaregistrovaný od: 11. 01. 2009 Príspevky: 68
|
|
Návrat hore |
|
 |
martin. Rotmajster

Zaregistrovaný od: 11. 01. 2009 Príspevky: 68
|
|
Návrat hore |
|
 |
Jozef Administrátor

Zaregistrovaný od: 01. 12. 2005 Príspevky: 1310 Bydlisko: Nemes Kosztolányi
|
Zaslal: št apríl 02, 2009 10:42 Predmet: |
|
|
St.peter: mne bolo jasne ze Vas prispevok bol brany ironicky. reakciou na Vas prispevok bol len ten jeden riadok ktory som napisal za Vas "nick". To ostatne co bolo samostane napisane nizsie bol skor moj osobny nazor na situaciu ohladom tej temy. |
|
Návrat hore |
|
 |
roman.blasko SPONZOR

Zaregistrovaný od: 13. 06. 2007 Príspevky: 267 Bydlisko: Kráľovce 149
|
Zaslal: št apríl 02, 2009 10:05 Predmet: modrá krv |
|
|
ako sa vraví: každá krv je červená.... Modrou ju robí niečo úplne, ale úplne iné.... _________________ Roman Blaško |
|
Návrat hore |
|
 |
St.peter Kadet

Zaregistrovaný od: 30. 04. 2006 Príspevky: 77 Bydlisko: Pezinok
|
Zaslal: št apríl 02, 2009 7:46 Predmet: potomkovia mimo manzelstva |
|
|
Jozef
myslel som to trochu ironicky, pretoze vo vsetkych troch pripadoch islo o potomkov mimo manzelstva, ktori nakoniec ziskali podu po danom slachtickom rode. Jasne ze dnes sa uz neuplatnuje slachticke pravo ohladom dedictsva ale obciansky zakonik podla ktoreho mozu dedit vsetci potomkovia porucitela.
Zrazu zistime kolko mame potomkov Slovakov z vysokej slachty ktora sa hlasila za Madarov. A boli to najma sluzobne v slachtickych sidlach ktore nam zabezpecili takychto potomkov.
Aj ked je asi pravdepodobne ze tito slachtici mali dost lavobockov ktori to aj mohli vediet kto je ich otcom ale nedomahali sa dedictva.
Tou studiou som myslel, ze ktory slachtic vyuzival svoje zenske sluzobnictvo na to, comu sa mu nedostavalo v manzelstve  _________________ v súčasnosti sa zaujímam najmä o rodokmene rodov z Modry a Pezinka |
|
Návrat hore |
|
 |
Alica Nadporučík

Zaregistrovaný od: 15. 01. 2008 Príspevky: 119 Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: št apríl 02, 2009 0:35 Predmet: |
|
|
To vyzera naozaj "slachticky" dat si rifle, tricko a repliku kabatca spred troch rokov. Nedoslo mi, kde je ta ospevpvana elegancia.
Zaujimave, co sa v tejto republike vsetko deje...
Tusim by sa oplatilo prihlasit k nejakemu slachtickemu rodu Ved sa da na tom este aj zarobit. |
|
Návrat hore |
|
 |
Jozef Administrátor

|
Zaslal: st apríl 01, 2009 10:35 Predmet: Re: Erdődy |
|
|
St.peter napísal: | Chcelo by to nejaku studiu ako si slachtici riesili situaciu okolo potomkov splodenych mimo manzelstva.  |
taketo veci boli vysvetlene v tzv. slachtickom prave, ktore bolo platne na uzemi R-U, len ho este nemam komplet prelozene aby som ho mohol dat na stranku |
|
Návrat hore |
|
 |
I. nagy Major

Zaregistrovaný od: 21. 08. 2006 Príspevky: 291
|
Zaslal: st apríl 01, 2009 1:29 Predmet: |
|
|
Toto je velke prekvapenie. Ved neboli pani E. na slovensku najvacsimy obhajovcami slachtictva? |
|
Návrat hore |
|
 |
Jozef Administrátor

|
Zaslal: ut marec 31, 2009 18:52 Predmet: |
|
|
St.peter: myslim ze nielen Vam je jasne o koho sa jedna.
Nazor na tuto zalezitost si myslim ze uz davno urobil kazdy sam, rovnako aj ja mam na tuto "akciu" svoj nazor, ale myslim ze momentalne to riesit nema velky zmysel, kedze v tomto state funguje pravny princip (alebo aspon by mal fungovat) prezumpcie neviny, takze treba pockat na ukoncenie vysetrovania a rozhodnutie sudu a az potom pride cas na zverejnovanie vlastnych nazorov, zatial to ponechajme v rukach organov cinnych v trestnom konani.
najsmutnejsie na tom vsetkom je to, ze to zase len hadze zle svetlo na slachtu |
|
Návrat hore |
|
 |
St.peter Kadet

Zaregistrovaný od: 30. 04. 2006 Príspevky: 77 Bydlisko: Pezinok
|
Zaslal: ut marec 31, 2009 13:41 Predmet: Erdődy |
|
|
Zaujimave clanky. To je hrozne ako to dnes urady komplikuju ked sa chce niekto prihlasit za slachtica
A este mu aj brania dedit po predkoch.
Chcelo by to nejaku studiu ako si slachtici riesili situaciu okolo potomkov splodenych mimo manzelstva.
Pan Pevny Erdődy je ten pan, co tu pred casom na fore pisaval? _________________ v súčasnosti sa zaujímam najmä o rodokmene rodov z Modry a Pezinka |
|
Návrat hore |
|
 |
Daniel Vojak

Zaregistrovaný od: 09. 03. 2006 Príspevky: 7
|
|
Návrat hore |
|
 |
|