Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
Autor |
Správa |
Mimo Vojak

Zaregistrovaný od: 14. 09. 2017 Príspevky: 1
|
Zaslal: št september 14, 2017 19:26 Predmet: Dobry den.. |
|
|
Chcem sa opytat ci je tato stranka este aktivna a ci by sa tu nasiel niekto co by vedel.poradit ohladom rodokmena a akym smerom sa pustit. Jedna sa o rod turzo/bethlenfalvy. Dovolil som si adresovat mail na pana Ziaka ako aj pana Pongracza ale ani jeden nepresiel.
Bol by skm velmi vdacny ak by sa nasiel niekto kto sa vyzna a vedel by pomoct
Vopred dakujem
Michal |
|
Návrat hore |
|
 |
Martin Thurzo Vojak

Zaregistrovaný od: 26. 12. 2006 Príspevky: 3 Bydlisko: Petržalka
|
Zaslal: št júl 19, 2007 9:52 Predmet: rod THURZO |
|
|
Čo sa týka Thurzovcov tak existovalo niekoľko rodov Thurzo ale LEN DVA z nich boli šlachtické. "Thurzo de Bethlenfalva", ktorí vymreli po meči a ktorý je tým slávnejším z nich a potom ešte rod "Thurzo de Nosic" z okolia Trenčína, ktorého potomkovia žijú dodnes. Potom sú tu ešte nositelia mena Thurzo z nešlachtických rodov.
MT |
|
Návrat hore |
|
 |
margita Vojak

Zaregistrovaný od: 25. 11. 2006 Príspevky: 6 Bydlisko: momentálne ČR
|
Zaslal: st júl 18, 2007 0:08 Predmet: |
|
|
Ďakujem Vám všetkým za objasnenie môjho dotazu. _________________ Margitka |
|
Návrat hore |
|
 |
Denis Administrátor

Zaregistrovaný od: 12. 12. 2005 Príspevky: 785 Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: št jún 28, 2007 10:07 Predmet: |
|
|
Rod Thurzo de Bethlenfalva vymrel po meci. Majetky sa zdruzili do komposesoratu a ich potomkovia po zenskej linii ho spravovali az do roku 1945. Ak by boli muzsky potomkovia rodu prezili urcite by sa situacia v Uhorsku vyvxjala inak.
Kto tvrdi ze je potomkom tohto rodu po meci je unikat. Mal by byt v knihe rekordov a cielom vedeckych vyskumov. Ved dozit sa cca. 369 rokov je fuska, nie???  _________________ Kone a serm su mojou celozivotnou laskou. |
|
Návrat hore |
|
 |
Jozef Administrátor

Zaregistrovaný od: 01. 12. 2005 Príspevky: 1310 Bydlisko: Nemes Kosztolányi
|
Zaslal: st jún 27, 2007 13:57 Predmet: Re: Po praslici |
|
|
St.peter napísal: | Ked hovorite o potomkoch rodu Thurzo. Podla poctu dcer a podla mien zatov je takmer iste, ze dnes kazdy prislusnik strednej a vysokej uhorskej slachty je potomkom palatina Juraja Thurza. |
v priamej linii ich ma skoro kazdy starsi slachticky rod, ale to sa uz nehovori o Thurzovcoch. slachta je velmi poprepajana a za tie starocia je pribuzny kazdy s kazdym |
|
Návrat hore |
|
 |
I. nagy Major

Zaregistrovaný od: 21. 08. 2006 Príspevky: 291
|
Zaslal: st jún 27, 2007 12:48 Predmet: |
|
|
Kazdy prislusnik? Asi nie ty ktory boli nobilitovany alebo povyseny napr. 1916....  |
|
Návrat hore |
|
 |
St.peter Kadet

Zaregistrovaný od: 30. 04. 2006 Príspevky: 77 Bydlisko: Pezinok
|
Zaslal: st jún 27, 2007 12:43 Predmet: Po praslici |
|
|
Ked hovorite o potomkoch rodu Thurzo. Podla poctu dcer a podla mien zatov je takmer iste, ze dnes kazdy prislusnik strednej a vysokej uhorskej slachty je potomkom palatina Juraja Thurza. _________________ v súčasnosti sa zaujímam najmä o rodokmene rodov z Modry a Pezinka |
|
Návrat hore |
|
 |
Jacobus Kadet

Zaregistrovaný od: 06. 04. 2006 Príspevky: 84 Bydlisko: Ústí nad Labem ČR
|
Zaslal: ut jún 26, 2007 15:29 Predmet: |
|
|
Jinak v literatuře se běžně můžete setkat s tím, že rod Thurzo vymřel Imrichem r. 1621, ale jím vymřela jen více známá oravsko-bytčanská rodová větev. Poslední - spišská rodová větev vymřela, jak již Jozef uvedl, Adamem r. 1635 a Michalem r. 1636... _________________ Jakub Svatuška-Lányi |
|
Návrat hore |
|
 |
Jozef Administrátor

|
Zaslal: ut jún 26, 2007 14:20 Predmet: |
|
|
Z tohoto rodu ziadne vetvy neexistuju, preto vlastne vznikol aj oravsky komposesorat ktory bol "akciovkou" rodov ktore dedili po Thurzovcoch majetok.
Samozrejme, ze existuju aj dnes Thurzovci, ale s rodom Thurzo de Bethlenfalva nemaju nic spolocne. Ohladom slachtictva, existoval este jeden slachticky rod a to bol rod Thurzo de Noszicz ale ten nebol ani baronsky ani grofsky. |
|
Návrat hore |
|
 |
Schwerzell Major

Zaregistrovaný od: 06. 03. 2006 Príspevky: 249 Bydlisko: Schweiz
|
Zaslal: ut jún 26, 2007 14:05 Predmet: |
|
|
Jozef napísal: | len doplnim ze v 1636 Michalom. . . . . |
co dalsie vetvy Thurzovcov? pravdepodobne prezili do dnesnych cias? |
|
Návrat hore |
|
 |
Jozef Administrátor

|
Zaslal: ut jún 26, 2007 13:50 Predmet: |
|
|
len doplnim ze v 1636 Michalom. . . . . |
|
Návrat hore |
|
 |
Schwerzell Major

Zaregistrovaný od: 06. 03. 2006 Príspevky: 249 Bydlisko: Schweiz
|
Zaslal: ut jún 26, 2007 11:34 Predmet: |
|
|
len mala poznamocka, ako tu uz bolo kdesi napisane nie je Thurzo ako Thurzo.....
myslim, ze rod Thurzovcov z Bethlenfalvy vymrel...ale na to su tu fundovanejsi odbornici ako ja a dufam ze Vam pomozu najst odpoved
 |
|
Návrat hore |
|
 |
margita Vojak

Zaregistrovaný od: 25. 11. 2006 Príspevky: 6 Bydlisko: momentálne ČR
|
Zaslal: po jún 25, 2007 22:55 Predmet: Prežil rod Thurzo z Bethlenfalvy dodnes? |
|
|
Dobrý deň,
chcela by som sa spýtať na informácie ohľadom rodu Thurzo z Bethlenfalvy. Nedávno som natrafila na meno Thurzo. Žijú teda potomkovia rodu Thurzovcov z Bethlenfalvy? Veľmi by ma to zaujímalo.
Ďakujem _________________ Margitka |
|
Návrat hore |
|
 |
|