Stránka o šľachtických rodoch
© Denis Pongrácz © Jozef Žiak - ISSN 1336-9040
Prihlasovacie meno: Heslo:
Menu
· Úvodná stránka
· Akcie
· Články
· Diskusia
· Historické veduty
· Informácie o rodoch
· Katalóg stránok
· Kontakt
· Mapy
· Mestá a obce
· Mortuáriá
· Obrazáreň
· Podpora stránky
· Registre
· Sídla šľachty
· Súpisy šľachty
· Zoznam zdrojov
Spriaznené stránky

Webmail
Náhodný obrázok z databázy

Diskusia

FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastavenieNastavenie   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 

patram po vladarovcoch - su to moji predkovia

odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra -> Genealógia
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
richard zelenay
SPONZOR
SPONZOR

Zaregistrovaný od: 27. 02. 2007

PríspevokZaslal: ne júl 17, 2016 13:47    Predmet: Odpovedať s citátom

facebook: Vladár család
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Tamara Saskova
Vojak
Vojak

Zaregistrovaný od: 13. 06. 2016

PríspevokZaslal: po jún 13, 2016 21:00    Predmet: rodokmen Odpovedať s citátom

Dobry den, Vladarovci su i moji predkovia. Moja prababka bola Emilia Vladarova a zostal mi po nej rozsiahly rodokmen v madarskom jazyku siahajuci az do roku 1100
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať E-mail
Dušan Mamrilla
Vojak
Vojak

Zaregistrovaný od: 08. 02. 2012

PríspevokZaslal: pia november 30, 2012 16:30    Predmet: Re: patram po vladarovcoch - su to moji predkovia Odpovedať s citátom

dobrý deň,
vieme, že János Vladár bol manželom Erzsébet Szentiványi, sobáš 8.11.1767, s úctou mamrilla
Cyril
Vojak
Vojak

Zaregistrovaný od: 04. 08. 2012

PríspevokZaslal: po november 05, 2012 19:50    Predmet: Odpovedať s citátom

Dobrý večer.
Originálne záznamy o šľachtických rodoch /konkrétne Vladár/ sú na stránke:
www.hungaryexchange.com/database/zemplen/elenchus/v/023.jpg
Cyril
Návrat hore
Cyril
Vojak
Vojak

Zaregistrovaný od: 04. 08. 2012

PríspevokZaslal: ne august 12, 2012 20:16    Predmet: Odpovedať s citátom

Z katastrálnej mapy Vranova zisťujem, že v roku 1867 mal Krištof Vladár dva pozemky(parcely)susediace s Barkociovskym pozemkom v priestore za dnešným Daňovým úradom (Hotel Tatra predtým Hotel Rákoci) viac južne. Na pozemkoch boli vpredu čelom k hlavnej ulici židovské domy(Klein,Engel).
Návrat hore
Jan Pacesa
Vojak
Vojak

Zaregistrovaný od: 13. 07. 2006

PríspevokZaslal: st apríl 06, 2011 19:07    Predmet: Vladárovci - Kladzany Odpovedať s citátom

Kladzany, okr. Vranov nad Topľou.V roku 1840 mal tu majetok a kaštieľ Emil Vladár. Kaštieľ postavil v Kladzanoch jeho otec Krištof Vladár s manželkou Ilonou Lónyai. Vlanárovci prišli sem okolo roku 1753 z Turca (Veľký Čepčín) . V tunajšom ev. cirkevnom zbore zastávali vyše 100 rokov čestnú hodnosť cirkevného dozorcu a patróna. Mali dva kaštiele : v Majerovciach (postavený v roku 1824 - Andrej Vladár) a v Kladzanoch (1840 - Krištof Vladár). Kým kladziansky bol v poslednej vojne zničený, majerovský prežil aj sedliacke povstanie 1831, aj II. sv. vojnu. Dnes slúži ako múzeum. Rodina Emila Vladára mala pozoruhodné numizmatické zbierky, ako aj fayens - porcelán. Vladárovský rod patril k vysokováženým maďarským rodom. Vladárove športové chúťky boli známe široko - ďaleko. Známy je jeho závod na koni s vlakom zo Strážskeho do Michaloviec. Závod s vlakom vyhral, kôň však ostal na mieste mŕtvy. Kopyto toho koňa zdobilo obývaciu izbu Vladárovu a neskôr jeho zaťa dr. Pavla Tomcsányiho, významného uhorského politického činiteľa (manžela Vladárovej dcéry Alžbety). V priebehu prvej ČSR v kaštieli prebýval iba správca a jeho majitelia žili v Maďarsku, kde neskôr aj pomreli. Počas II. sv. vojny, keď bol správcom istý G. Meško, kaštieľ vyhorel (25.11.1944) a bol vyrabovaný. Za obcou sa nachádza aj krypta rodiny Vladárovcov, v ktorej bol pochovaný Emil Vladár s manželkou.
Dnes na mieste bývalého kaštieľa stojí škola (dokončená v roku 1964).
Návrat hore
Jan Pacesa
Vojak
Vojak

Zaregistrovaný od: 13. 07. 2006

PríspevokZaslal: st apríl 06, 2011 19:05    Predmet: vladárovci Odpovedať s citátom

• Majerovce, okr. Vranov n.topľou
• Za najvýznamnejších zemepánov však možno považovať Vladárovcov, ktorí v polovici 13. storočia žili v Čerňave (v chotári dnešnéhoČepčína, okres Martin) kde vlastnili väčšie majetky takmer do polovice 14. storočia. Vládarovci patrili teda medzi najstaršie turčianske rody. V obci je zachovalá klasicistická zemepánska kúria z roku 1824. V obci pod lesom sa nachádza zemepánska hrobka označená mramorovou tabuľou s nápisom Vladár Tamas családi sirbolha.
• od polovice 13. stor. Vladárovci - patrili medzi najvýznamnejšie turčianske rody
• najvýznamnejší z rodu je Ján, ktorý bol v roku 1364 turčianskym podžupanom a v roku 1372 správcom Sklabinského hradu
• za zakladateľa rodu zemplínskej vetvy Vladárovcov je považovaný Imrich, ktorý bol dvakrát ženatý.

V Majerovciach žili títo zemepáni:
• Jozef Vladár - nar. 23.apríla 1806 , stoličný úradník
• Klára Vladár - nar. 12.október 1808
• Krištof Vladár - nar. 17.marec 1811
• Tomáš Vladár - nar. 16.máj 1812, zomrel v roku 1883 a je pochovaný v rodinnej hrobke pod lesom, blízko hlavnej cesty
Erb rodu Vladárovcov
Erb Vladárovcov zoobrazuje modrý štít, na ktorom v bielej vode pláva biely jeleň. V rohoch štítu je zlatá hviezdička a strieborný polmesiac s tvárou. Klenotom je červené srdce prestrelené strieborným šípom, z ktorej vyrastajú tri biele ľalie na prostrednej sedí biely
Návrat hore
natalia vladar
Vojak
Vojak

Zaregistrovaný od: 17. 03. 2011

PríspevokZaslal: st marec 23, 2011 20:19    Predmet: vladarovci Odpovedať s citátom

Dakujem za link ale zialbohu ho neviem otvorit.. preposlite este raz please.

Apropo, bolo by mozne ziskat clenstvo?
Návrat hore
Juniperus
SPONZOR
SPONZOR

Zaregistrovaný od: 15. 02. 2006

PríspevokZaslal: so marec 19, 2011 21:25    Predmet: Vladárovci z Turca Odpovedať s citátom

Vaši predkovia sa záčastňujú stretnutí spriaznených rodov. Pozrite si fotografie. Stretol som sa s nimi aj v lete 2010 v Nemeckej.
Hostitelia vítajú prichádzajúcich manželov Adolfa a Ľubicu Vladárových
15. foto zhora.
Nemecká, 6. júna 2009 - 61
www.*********/.../20090606%20Nemecka%20sk/ 20090606%20Nemecka%20sk.htm
natalia vladar
Vojak
Vojak

Zaregistrovaný od: 17. 03. 2011

PríspevokZaslal: št marec 17, 2011 23:11    Predmet: patram po vladarovcoch - su to moji predkovia Odpovedať s citátom

Dobry vecer prajem,
Dopredu sa ospravedlnujem, nakolko moja Slovencina nie je dokonala.
Volam sa Natalia a patram po rode Vladarovcoch ktori su moji predkovia.
Viem ce pochadzaju z Cepcina a z Turca a nasla som knihu ( scannovanu ) s nazvom "A Vladar-csalad tortenete es leszaraszasa". Ta je napisana v starej a tazkej madarcine.
Ak ma niekto info o nich a ich historii, napiste prosim.

Srdecna Vdaka
Návrat hore
odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra -> Genealógia Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Prejdi na: