Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
Autor |
Správa |
jan.kuban Rotmajster

Zaregistrovaný od: 29. 01. 2006 Príspevky: 69 Bydlisko: plzeń
|
Zaslal: pia apríl 03, 2015 15:02 Predmet: Re: Podmanický |
|
|
dobrý den prajem
k rodu podmanický......po smrti manžela husitského kapitána swidrigiela sa stala manželkou blažeja podmanického dorota polská slachtična a po smrti blažeja ktorý bol richtárom žiliny sa stala roku 1480-1483 ako prvá žena richtárkou žilimy----- |
|
Návrat hore |
|
 |
Ondrej1989 Desiatnik

Zaregistrovaný od: 05. 09. 2008 Príspevky: 19 Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: ne september 07, 2008 10:50 Predmet: |
|
|
Vnučka baróna Podmaniczkého žije v súšasnosti v Budapešti. _________________ S úctou Ondrej Pelikan. |
|
Návrat hore |
|
 |
rastislav SPONZOR

Zaregistrovaný od: 12. 01. 2006 Príspevky: 67 Bydlisko: Svätý Jur
|
Zaslal: ut júl 15, 2008 20:36 Predmet: Podmanicky |
|
|
Podla supisu obyvatelov z roku 1797 mali Podmanicky vo Svatom Jure tri kurie a baronka Podmanicka tu asi aj byvala. Ale viac neviem, tiez som na to narazil len nahodou |
|
Návrat hore |
|
 |
Mato Vojak

Zaregistrovaný od: 01. 06. 2006 Príspevky: 5 Bydlisko: bratislava
|
Zaslal: ut júl 15, 2008 17:40 Predmet: |
|
|
„ale viem ze co sa slachtickych tyka, tak existuje este jeden rod Podmaniczky ktory pochadzal tusim zo zvolenskej stolice a v 18. storoci ziskali baronat“
Ale zaujímalo ba ma ako a odkiaľ prišli k tomu menu, keďže tam nie je dedina s podobným názvom. |
|
Návrat hore |
|
 |
Jozef Administrátor

Zaregistrovaný od: 01. 12. 2005 Príspevky: 1310 Bydlisko: Nemes Kosztolányi
|
Zaslal: ut júl 15, 2008 15:14 Predmet: |
|
|
neviem kolko rovnomemmnych rodov celkovo existuje, ale viem ze co sa slachtickych tyka, tak existuje este jeden rod Podmaniczky ktory pochadzal tusim zo zvolenskej stolice a v 18. storoci ziskali baronat. jednalo sa o evanjelicky rod. myslim ze prezili dodnes. obcas sa mi dostali nejake ionformacie do ruk len v ramci spracovavani nasej genealogie kedze sa tam objavili nejake sobase s nasim rodom. |
|
Návrat hore |
|
 |
Mato Vojak

Zaregistrovaný od: 01. 06. 2006 Príspevky: 5 Bydlisko: bratislava
|
Zaslal: ut júl 15, 2008 14:56 Predmet: Podmanický |
|
|
Zaujímalo by ma či majú dnes žijúci držitelia tohto mena niečo spoločné s rodom Podmanický. Keďže pokiaľ viem, tak hlavná vetva rodu Podmanický (potomkovia Ladislava Podmanického) vymrela Rafaelom Podmanickým v roku 1558. A potomkovia Blažeja Podmanického používali od 16. storočia meno Prečinský. Pokiaľ viem tak meno Podmanický sa po smrti Rafaela Podmanického dlhší čas vôbec nevyskytuje, nevyskytuje sa ani v Podmaníne, nie je uvedené ani vo vtedajších súpisoch šľachty Trenčianskej stolice. Opäť sa objavuje až niekedy v 18. storočí a dnes sa vyskytuje najmä na Kysuciach. Skrátka chcel by som vedieť či dnešní držitelia tohto mena majú niečo spoločné s pôvodným rodom Podmanický, či sa snáď jedná o nejakú bočnú vetvu alebo či je to úplne samostatný rod. |
|
Návrat hore |
|
 |
|