Dobrý deň. Ioannes, dakujem za radu. Kontaktoval som NKP, knihu maju, ale zial dohromady nic v nej nebolo, len odkaz, ktorý poznam. Cely znie:
Band. Nro. 99
Pagina 71. Ritterstand fur Mathias Rudolph Mayer mit von Mayersstein, Pressburg, 14. januar 1688.
Kniha je teda skôr registrom. Existujú v nejakom archive aj taketo typy listin? Kam by som sa mohol obrátiť? Vopred vďaka komukoľvek ochotnému za informácie!
Zaslal: pia december 26, 2014 7:48 Predmet: Rytiersky stav - Matthias Rudolph Maier
Dobrý deň páni!
Nedávno som sa na jednej poľskej stránke (www.dokumentyslaska.pl) dozvedel, že v názve témy uvedený Matthias Rudolph Maier bol uvedený do rytierskeho stavu v Bratislave 14.1.1688.Táto informácia pochádza z knihy Augusta von Doerra - Šľachta Koruny českej z roku 1900.
Zaujímalo by ma, či niekto túto knihu vlastní, resp. má k nej prístup, alebo mi nevie poradiť, pozrieť, či existuje listina k tomuto uvedeniu Maiera do stavu rytierskeho.
Vopred vám ďakujem za každú informáciu!
Nemôžete odosielať novú správu do tohto fóra Nemôžete odpovedať na správu v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre