Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
Autor |
Správa |
Denis Administrátor
Zaregistrovaný od: 12. 12. 2005 Príspevky: 785 Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: pia október 07, 2016 11:28 Predmet: |
|
|
Azari nie z Ozoroviec ale z Azaru.. Ozoroczi je z Ozoroviec, napríklad Ottlik de Ozorocz.... _________________ Kone a serm su mojou celozivotnou laskou. |
|
Návrat hore |
|
|
Dana Majerčíková Kadet
Zaregistrovaný od: 21. 01. 2015 Príspevky: 86
|
Zaslal: ut september 06, 2016 15:01 Predmet: |
|
|
keď chce rodokmeň, stačí mu hľadať mužov |
|
Návrat hore |
|
|
richard zelenay SPONZOR
Zaregistrovaný od: 27. 02. 2007 Príspevky: 361
|
Zaslal: pia september 02, 2016 18:07 Predmet: |
|
|
Rodokmeň, rodokmeň...ten rod je veľmi starý. Za predpokladu, že myslíme ten istý: Azary (Nagy és Kis-Azari) Zemplín? Ak ano tak to je ešte za Žigmunda r. 1435. Viete v koľkých rodoch by ste musel hľadať ženy z tohoto rodu? . To len na okraj. Napr. Katarína Azari 1435-1477 mala za manžela Joannesa Abu ( Lapispataki és Zsegnyei),Klára Azari 1406-1414 mala za manžela Mikuláša Czobaji-ho (zo Sabolčskej župy),Joannes Pelejtej 1324-1348 mal ženu z rodu Nagyazari, Báchmegyey Jánoš mal manželku Azari Ilonu (r. cca 1617) a Azary Gašpar (r. cca 1700) mal manželku Zuzanu Raszlaviczy (magyarraszlaviczai). To je asi tak rozmedzie 300 rokov po rok 1617. Nieje vôbec jednoduché. Azari Jánoš (kozmafalvi) je spomínaný v roku 1461 ako alispán. _________________ S úctou a pozdravom Richard Zelenay
(Zelenayskológ, Ocskayskológ a rody príbuzné) |
|
Návrat hore |
|
|
Branko Vojak
Zaregistrovaný od: 15. 12. 2013 Príspevky: 13
|
Zaslal: št november 27, 2014 16:40 Predmet: |
|
|
Ďakujem za informácie. Zaujímalo by ma, či by sa niekde nedal nájsť rodokmeň tohto rodu. |
|
Návrat hore |
|
|
richard zelenay SPONZOR
Zaregistrovaný od: 27. 02. 2007 Príspevky: 361
|
Zaslal: st november 26, 2014 7:08 Predmet: |
|
|
Je veľa prípadov kde je v cirkevnej matrike uvedené napr. ignobilis a boli šľachtici (slobodníci, zemania). Len sa nevedeli doložiť. Častokrát boli dokumenty zničené, ukradnuté... a pod. Hlavne u tých starých rodoch. Vydanie nových listín či dokumentov lacné nebolo. _________________ S úctou a pozdravom Richard Zelenay
(Zelenayskológ, Ocskayskológ a rody príbuzné) |
|
Návrat hore |
|
|
Tomáš K. DNFTT
Zaregistrovaný od: 10. 04. 2014 Príspevky: 202 Bydlisko: Stará Lubovna
|
Zaslal: ne november 16, 2014 20:45 Predmet: |
|
|
podla mna mohol _________________ ... |
|
Návrat hore |
|
|
Branko Vojak
Zaregistrovaný od: 15. 12. 2013 Príspevky: 13
|
Zaslal: ne november 16, 2014 19:14 Predmet: Rod Azári |
|
|
Zdravím, prednedávnom som narazil na šľachtický rod Azári (Ozorovský) z Veľkých Ozoroviec, čo ma dosť prekvapilo. Môj prapraprastarý otec, Ondrej Azári totiž pochádzal z Bohdanoviec, ktoré sú susedná obec s Ruskovom, v ktorom mal údajne tento rod majetky. Je možné, že by mohol pochádzať z tohto rodu? Viem, že jeho rodičia boli Ján a Mária rod. Šándorová. Zosobášil sa s Alžbetou Újlakiovou, dcérou Jozefa a Anny Balašovej z Bohdanoviec. Bol kalvínskeho vierovyznania, avšak v matrike nemal napísané, že by bol šľachtic. Mohol byť aj napriek tomu čelnom tohto rodu? Vopred ďakujem. |
|
Návrat hore |
|
|
|