Zaregistrovaný od: 10. 04. 2014 Príspevky: 202 Bydlisko: Stará Lubovna
Zaslal: so november 15, 2014 10:57 Predmet:
Jedna linia Banffyovcoch ma prepojenie aj na kralovske rody. Jeden Bánffy alsolendvai si vzal vojvodkinu a uz to ide dalej do vyssich sfér _________________ ...
Zaslal: ut január 17, 2012 17:17 Predmet: rod UJFALUSSY
potešila ma odpoveď, Laco veľmi pekne Vám ďakujem, ospravedlňujem sa za tú VU, teda EVU Zay, zároveň by ma tiež potešilo, keby ste mi dali zdroj na rod Zay
Zdravím,
tab I na justh.sk je prevzatá z knihy Csizmadia János: A Bartakovich-, Justh-, Rudnay- es Rudnyánszky-családok és részben azok rokonsága, Kežmarok 1908. Nie je to veľmi spoľahlivá kniha a či rok 1708 pri Zuzanne Justh a Matúšovi Ujfallusy je rokom sobáša, alebo rokom keď niekto zomrel nie je celkom jasné.
Szluha Márton vo Felvidéki nemes családok II. Sáros Turóc vármegye nemes családjai uvádza ako dátum ich sobáša 05.07.1693. Szluhove knihy vyšli v priebehu posledných 20 rokov, je tam veľa informácií, je treba ale povedať, že je tam dosť nepresností, tlačových chýb a pod.
Rodokmeň rodu Újfalussy sa dá nájsť aj v knihe A nagy-károlyi gróf Károlyi család összes jószágainak birtoklási története 2 (1911), dostupné cez http://mol.arcanum.hu/digilib (na strane M2 - medzi str. 94 a 95). Hľadá sa tam veľmi nešikovne.
Celkom zaujímavá databáza je na http://opac.pim.hu/index.jsp?page=search&group=1 - jedná sa o databázu ktorá vznikla pri tvorbe knihy Gudenus János József: A magyarországi főnemesség XX. századi genealógiája, dosť sa tam nešikovne pohybuje, ale dajú sa nájsť celkom zaujímavé veci.
Poprosím ochotných priateľov o upresnenie príp zdroje prístupné na nete, roky spracuvávam môj generačný rad a rodostrom z rôznych zdrojov, takže niektoré údaje sú asi nepresné, ale veď oto tu ide
NICOLAUS VI. BÁNFFY de ALSOLINDVA Palatine of Hungary 1547-1593
OO 1570 manželka
Countess URSULA ZRÍNYI de ZRÍNYI et BREBIR, ? - d.1593
ich dcéra
KATHARINA BÁNFFY de ALSOLINDVA 1573 - d. cca 1655
OO 1600 manžel
JOHANN UJFALUSSY de DIVEK UJFALÚ b. ? - d. cca 1630
ich syn
GREGOR UJFALUSSY de DIVEK UJFALÚ b. ? - d. ?
OO cca 1649 manženka
ANNA MARIÁSSY de MARKUSFÁLVA b. ? - d. ?
ich syn
JOHANN V. UJFALUSSY de DIVEK UJFALÚ b. ? - d. ?
OO ? manželka
VA Baroness ZAY de ZAY UGRÓCZ et CSÖMÖR b. ? - d. ?
ich syn
MATHIAS UJFALUSSY de DIVEK UJFALÚ b. ? - d. ?
OO 1708 manželka podľa rdkmeň I. Tábla JUSTH.SK
ZSUZSA JUSTH de NECZPÁL
ich dcéra
JUDITH UJFALUSSY de DIVEK UJFALÚ b. ? - d. ?
OO cca 1730 manžel
ANDREAS OTTLIK de FELSÖ OZORÓCZ,
syn of GEORGE OTTLIK de FELSÖ OZORÓCZ , General of Imperial Armies (l. 1658-1729) and EVA de CZEBANYI
ich dcéra
EVA OTTLIK de FELSÖ OZORÓCZ 1731-1759
OO 1751 manžel
JOSEPH SZENTIVÁNYI de SZENT IVÁNY 1722 – 1775
ich dcéra
ANNA MARIA SZENTIVÁNYI de SZENT IVÁNY 1751-1829
OO 1772 manžel
JOHANN DUBNICKI de SZEDLICSNA 1745-1791 Lord and Compossessor of Beckov
Nemôžete odosielať novú správu do tohto fóra Nemôžete odpovedať na správu v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre