Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
Autor |
Správa |
Tomáš K. DNFTT
Zaregistrovaný od: 10. 04. 2014 Príspevky: 202 Bydlisko: Stará Lubovna
|
Zaslal: st november 12, 2014 21:06 Predmet: |
|
|
Pravda:) su tam traja Bornemiszovci, ktorí si vzali Pechyove, dedo, otec, syn:) celkovo v nasom rodokmeni, je vela tych zvazkov s rodom Pechy, nasiel som az 10 predkov- zien z rodu Pechy a mam osem línii vypracovane az po zakladatela rodu(aj dalej) Viacerí si vzali zeny, ktore mali prepojenie na kralovske rody, napr rody- Keczer, Hedry, Berthoty atd. Aj gaspar zakladatel rodu sa dobre prizenil- jeho zena mala predkov kralov.
Takze pribuzensky boli scasti s Erdodyovcami? Smutne, mozno si mysleli ze su viac, alebo že staci, ked je tam aspon ciastocne pribuzenstvo. ale samozrejme na vratenie majetkov to nestací. To by mne museli vratit polku Slovenska- tú mensiu:) _________________ ... |
|
Návrat hore |
|
|
richard zelenay SPONZOR
Zaregistrovaný od: 27. 02. 2007 Príspevky: 361
|
Zaslal: st november 12, 2014 18:53 Predmet: |
|
|
Asi tak. Dá sa to doriešiť. ženu z rodu Péchy-ovcov si len tak niekto nevezme...
Ohľadne Erdödyovcov to bolo že tuším ich babička mala ako nemanželského
toho koho uvádzali v tej kauze, nechcem už menovať je to zrejmé.
R. _________________ S úctou a pozdravom Richard Zelenay
(Zelenayskológ, Ocskayskológ a rody príbuzné) |
|
Návrat hore |
|
|
Tomáš K. DNFTT
|
Zaslal: ut november 11, 2014 12:23 Predmet: |
|
|
Ono, ked si niekto vymyslí, deda(ako oni, ze ich dedo bol Erdody), to sa da jednoducho zistit. Bola matka falosneho grofa z rodu Erdody?)
Ani ja neviem dalsich predkov Andrasa Ocskaya, ale potomkoch mám. Pozriem sa na to a dakujem Vám. Aj overené informacie a potvrdene su cennosti, aj ked ich clovek uz ma. Cim viac zdrojov tym lepsie. Ani na stranke Geni. com myslim, ze nie su predkovia Andrasa _________________ ... |
|
Návrat hore |
|
|
richard zelenay SPONZOR
|
Zaslal: ut november 11, 2014 10:48 Predmet: |
|
|
Túto kauzu poznáme viacerý. Pán F.Pevný ako sa zistilo forénznymi nemá s Erdödyovcami nič spoločné. Tam to končí. Čo všetko je za tým, ako to bolo a kde je pravda, musia vedieť tí čo sa ich to priamo týka. Tá moja otázka bola ohľadne tých pravých Erdödyovcov .
Ja som tak veľmi narýchlo splácal potomkov Andreasa Ocskaya (Olaszliszka) a Magdaleny Péchy de Péchujfalu. Neviem či to máte. Ak áno porovnajte to a dajte mi vedieť. Len som zatiaľ nezistil resp. neviem zaradiť tohoto Andreasa Ocskaya (kto boli jeho rodičia?)do toho rodostromu čo som spracoval.
Posielam Vám to e-mailom oscanované. Je to rukou písané tak snáď sa to dá čítať. _________________ S úctou a pozdravom Richard Zelenay
|
Návrat hore |
|
|
Tomáš K. DNFTT
|
|
Návrat hore |
|
|
Tomáš K. DNFTT
|
|
Návrat hore |
|
|
Tomáš K. DNFTT
|
Zaslal: po november 10, 2014 15:41 Predmet: |
|
|
Imrich Ocskay bol mozno aj mojim predkom nie? Cez Apoloniu. Tak dufam, ze Erdodyovci len nezneuzivali svoj slachticky stav na to, ze udelovali tituli , ale či na to fakt mali aj povolenie. Niektorým slachticom totiž stupla slava do hlavy a mysleli si, ze si mozu dovolit vsetko _________________ ... |
|
Návrat hore |
|
|
richard zelenay SPONZOR
|
Zaslal: po november 10, 2014 13:41 Predmet: |
|
|
Neviem, preto som sa pýtal. Tak napr. právo meča mali aj Ocskayovci. Imrich Ocskay ( cca*1379-+1421-tretí syn Lyaka de Ochk) ho získal pre obce Ocskó (Očkov) a Dub (Dubovany) od kráľa Zsigmunda. V podstate ma zaujíma pôsobnosť čo si mohli dovoliť niektoré grófske stavy vo všeobecnosti a ktoré rody. _________________ S úctou a pozdravom Richard Zelenay
|
Návrat hore |
|
|
Tomáš K. DNFTT
|
Zaslal: ne november 09, 2014 16:23 Predmet: |
|
|
ludia si tento rod casto mylia aj s rodom Ordody.
Myslite , ze mohli mat takéto privilégia? Viem, ze Bebekovci mali napr. pravo meca(mohli neposlusnych poddaných skracovat o hlavy), alebo Omodejovci tiez boli vladcami nad svojim uzemím _________________ ... |
|
Návrat hore |
|
|
richard zelenay SPONZOR
|
Zaslal: št marec 07, 2013 12:52 Predmet: Erdödyovci |
|
|
Zdravím všetkých,
Povyšovali Erdödyovci niektoré rody (jednotlivcov) do šľachtického stavu? _________________ S úctou a pozdravom Richard Zelenay
|
Návrat hore |
|
|
|