Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
Autor |
Správa |
Palko Čatár

Zaregistrovaný od: 06. 12. 2012 Príspevky: 38
|
Zaslal: so október 25, 2014 7:32 Predmet: |
|
|
Srdecne Vam obom dakujem pani, ide zima, budem mat viac casu sa tym zaoberat. Ak budem nieco potrebovat najdete tu moju prosbu. Dakujem! |
|
Návrat hore |
|
 |
Tomáš K. DNFTT

Zaregistrovaný od: 10. 04. 2014 Príspevky: 202 Bydlisko: Stará Lubovna
|
Zaslal: pia október 24, 2014 19:26 Predmet: |
|
|
zamalo. ak by ste sa dostali k tomu rodokmenu, ktorý Vám odporucil pan grof a najdete liniu panej, ktorej zhanate materialy, rad Vam pomozem najst dalsich jej predkov z inych rodov, resp. objasnim tieto rody ak budem vediet(manzelky jej predkov z rodu Raslaviczy) Je moznost najst aj prepojenia na kralovske rody. Odporucam sa aj registrovat na stranku geni.com, tam je moznost prepojenia s inymi rodokmenmi. Ja som sa tak dostal az po Adama a Evu:) _________________ ... |
|
Návrat hore |
|
 |
Denis Administrátor

Zaregistrovaný od: 12. 12. 2005 Príspevky: 785 Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: pia október 24, 2014 15:36 Predmet: |
|
|
Palko - v tej knihe je genealogia od 1342 az po 1983. takze skuste to najst voladesi. _________________ Kone a serm su mojou celozivotnou laskou. |
|
Návrat hore |
|
 |
Palko Čatár

|
Zaslal: pia október 24, 2014 14:02 Predmet: |
|
|
Kazdopadne Ste pan Tomas pre mna/nas urobil dost. Keby Ste sa k niecomu casom dostali, budem rad ak mi date vediet. Vdaka! |
|
Návrat hore |
|
 |
Tomáš K. DNFTT

|
Zaslal: pia október 24, 2014 10:02 Predmet: |
|
|
Zial nepoteším Vás.Napísal som Dr. Marii Bakay(genealogička), ale nemá žiadne údaje o rode Raszlaviczy. _________________ ... |
|
Návrat hore |
|
 |
Tomáš K. DNFTT

|
Zaslal: ne október 19, 2014 20:06 Predmet: |
|
|
zamalo, rad pomozem. ozvem sa aj kuratorke stranky geni.com- Dr. Marii Bakayovej z Debrecina. Mozno ma nejake rodokmene a posle mi ich na mail _________________ ... |
|
Návrat hore |
|
 |
Palko Čatár

|
Zaslal: ne október 19, 2014 15:55 Predmet: |
|
|
Pan Tomas, co dodat, nesmierne Ste ma/nas potesili a pomohli mi/nam. Skutocne srdecne dakujeme za vycerpavajucu, dlhu a podrobnu vypoved. Rovnako za ochotu ju poskytnut a tu zverejnit. Ostavam s uctou a pozdravom |
|
Návrat hore |
|
 |
Tomáš K. DNFTT

|
Zaslal: so október 18, 2014 12:04 Predmet: |
|
|
Tomáš K. napísal: | Takze tym, ze Ilona Raslaviczy je mojou 14 Prastarou mamou vieme urcit starobylost toho rodu. Zvazok s rodom Berthoty znací, ze potomkovia Ilony maju kralovsky povod(z rodu Aba vzniklo okolo 2O samostatnych rodov, medzi nimi aj rod Berthoty. Dcera Ilony si vzala Berzeviczyho(tiez mocny rod- zakladatel rodu Rutker bol zupanom uz za cias krala Andreja II(13 storocie). Dalej Karitasz Raszlaviczy- manzelka liptovskeho podzupana-1533 Mihalyho Baana(starobyly rod, neviem ci v danej zupe (v Abovskej?)nebol jednym z najstarsich, alebo zeby rod Bano?) Jej syn Tamas mal za zenu Horvath - Kissevich(myslim ze chorvatsky povod- ten mali Horvath - Stansithovci, mali aj kastiel v strazkach:)Podobny mali Ghillanyovci vo Fricovciach a z toho rodu bola manzelka vnuka Veroniky raslaviczy a Miklosa Bornemiszu(velitel sarisskeho vojska)a svokra Veroniky bola tiez z rodu Berthoty, takze aj potomkovia Veroniky R. mali predkov Abovcov. Samuel Aba bol kralom Uhorska a mal za zenu Arpadovu Szaroldu_)takze potomkovia niektorych kralovskych rodov maju v sebe aj Raslaviczovsku krv. a krv nie je voda |
Pardon- Oprava- z rodu Ghilanyi bola manzelka vnuka Veroniky Raslaviczy a Gyorgyho Bornemiszu(nie Miklosa) a ich vnuk Istvan bol velitel sariskeho vojska. Vyrusuje ma moja rodina, takze som spravil chybu:) _________________ ... |
|
Návrat hore |
|
 |
Tomáš K. DNFTT

|
Zaslal: so október 18, 2014 11:56 Predmet: |
|
|
Takze tym, ze Ilona Raslaviczy je mojou 14 Prastarou mamou vieme urcit starobylost toho rodu. Zvazok s rodom Berthoty znací, ze potomkovia Ilony maju kralovsky povod(z rodu Aba vzniklo okolo 2O samostatnych rodov, medzi nimi aj rod Berthoty. Dcera Ilony si vzala Berzeviczyho(tiez mocny rod- zakladatel rodu Rutker bol zupanom uz za cias krala Andreja II(13 storocie). Dalej Karitasz Raszlaviczy- manzelka liptovskeho podzupana-1533 Mihalyho Baana(starobyly rod, neviem ci v danej zupe (v Abovskej?)nebol jednym z najstarsich, alebo zeby rod Bano?) Jej syn Tamas mal za zenu Horvath - Kissevich(myslim ze chorvatsky povod- ten mali Horvath - Stansithovci, mali aj kastiel v strazkach:)Podobny mali Ghillanyovci vo Fricovciach a z toho rodu bola manzelka vnuka Veroniky raslaviczy a Miklosa Bornemiszu(velitel sarisskeho vojska)a svokra Veroniky bola tiez z rodu Berthoty, takze aj potomkovia Veroniky R. mali predkov Abovcov. Samuel Aba bol kralom Uhorska a mal za zenu Arpadovu Szaroldu_)takze potomkovia niektorych kralovskych rodov maju v sebe aj Raslaviczovsku krv. a krv nie je voda _________________ ... |
|
Návrat hore |
|
 |
Tomáš K. DNFTT

|
Zaslal: so október 18, 2014 11:46 Predmet: |
|
|
13 Pra Katalin Berthoty.......................Kristof Berzeviczy
14 Pra Szanislo Berthoty.....................Ilona Raszlaviczy
15 Pra Boldizsar Berthoty....................Anna Kendy
10 Pra Istvan Baan
11 Pra Tamás Baan nasdasdi...............Zsuzsana Horvath- Kissevich
12 Pra Mihaly Baan nadasdi.................Karitasz Raszlaviczy
13 Pra Tamas Baan nadasdi................Zsofia Tholt(otec Gergely Tholt)
7 Pra Istan Bornemisza (1680)............Anna Ghillanyi
8 Pra Miklos Bornemisza (1644)..........Clara Sztankay
9 Pra Gyorgy Bornemisza(1640).........Veronika Raszlaviczy
10Pra Miklos de Ternye (1590- 1615)..Klara Berthory _________________ ... |
|
Návrat hore |
|
 |
Tomáš K. DNFTT

|
Zaslal: so október 18, 2014 11:29 Predmet: |
|
|
Dokonca tri ženy z toho rodu som nasiel medzi svojimi predkami. Zial dalsie pokracovanie prislusnikov toho rodu nemam. Lenze aj podla manzelskych zvazkov sa da urcit vyznamnost jednotlivych rodov. na rozdiel od dnesnej doby a komunizmu sa pocas monarchie nekrizila casto slachta s luzou, takze sa zenili medzi sebou rovnako vyznamne rody. vypisem vam aspon casti tychto linii a vyznam tychto rodov. Moj kontakt radsej chcem nechat v utajení, ak mi nechate vas email, napisem vam na nho svoj. idem na tie linie, uz ich mam vypisané. Bornemiszovsku som vam uz napisal _________________ ... |
|
Návrat hore |
|
 |
Palko Čatár

|
Zaslal: st október 15, 2014 17:40 Predmet: |
|
|
Vdaka pan Denis, pozriem. |
|
Návrat hore |
|
 |
Denis Administrátor

|
Zaslal: ut október 14, 2014 19:03 Predmet: |
|
|
nuz mozno niekde v Pesti. ja som si to kupil davno, tak neviem ci je to este k mani. skuste zistit ci to nemaju aj na dvd vo vydavatelstve arcanum. _________________ Kone a serm su mojou celozivotnou laskou. |
|
Návrat hore |
|
 |
Palko Čatár

|
Zaslal: ut október 14, 2014 18:03 Predmet: |
|
|
Pan Denis, alebo niekto z pritomnych, mozem sa este spytat, ci neviete aky archiv, alebo kniznica by tuto knihu mala? |
|
Návrat hore |
|
 |
Palko Čatár

|
Zaslal: po október 13, 2014 18:46 Predmet: |
|
|
Dakujem za informaciu pan Denis! |
|
Návrat hore |
|
 |
Denis Administrátor

|
Zaslal: po október 13, 2014 7:52 Predmet: |
|
|
Palko - genealogiu rodu Raszlaviczy vydal Szluha v knihe o slachte sarisskej stolice. _________________ Kone a serm su mojou celozivotnou laskou. |
|
Návrat hore |
|
 |
Palko Čatár

|
Zaslal: so október 11, 2014 8:06 Predmet: |
|
|
Dakujem pan Tomas za dalsie informacie, takze skutocne mate Razslaviczyovcov zasadenych vo Vasom rodokmeni. Mate ho aj nejako detailnejsie spracovany, od akeho najstarsieho data? Ak sa smiem spytat, to je uz moj osobny zaujem. A kontakt teda nezanechate pre pani? Samozrejme je to na Vas. |
|
Návrat hore |
|
 |
Tomáš K. DNFTT

|
Zaslal: št október 09, 2014 16:26 Predmet: |
|
|
v poriadku. jedna sa aj o mojich predkov, v rodokmeni som nasiel este aj Karitasz Raslaviczy a este jednu osobu z toho rodu. Okrem uz spominanej Veroniky Raslaviczy _________________ ... |
|
Návrat hore |
|
 |
Palko Čatár

|
Zaslal: pia september 26, 2014 16:49 Predmet: |
|
|
Pozdravujem, pan Tomas, odovzdal som dnes informaciu od Vas dotycnej pani. Ak nemate namietky poslite mi v sukromnej sprave nejaky kontakt na Vas, rada by sa s Vami dala dokopy a podelila o informacie ohladom genezy. Ak nemate zaujem, nic sa nedeje, aj tak dakujem i v jej mene! Vsetko dobre! |
|
Návrat hore |
|
 |
Palko Čatár

|
Zaslal: ut september 23, 2014 8:07 Predmet: |
|
|
Velmi pekne dakujem pan Tomas, pomoze kazda drobnost. Ja informacie zhanam pre 65 rocnu pani, ktorej prababka bola rodena Razslaviczy. Zaujima sa o to, ma aj fotku. Len tento rod je obrovsky co do historie aj genealogie, tak nie je to jednoduche. Ona byva v Pezinku pri Bratislave, ma informacie o rode z 13. stor. Skor nepozna prave neskorsie storocia - od 15 po 18. Evidentne teda ste vzdialena rodina, co je fajn. Srdecne preto dakujem este raz v jej aj svojom mene! |
|
Návrat hore |
|
 |
|