vdaka Jozef. Viem, Nagy ich uvadza, ale to su prave Malobicky - maloveski z Malej, teda Beckovskej Viesky. Mne ide o Malobickych z Malej Bytce, tam myslim B. Varsik spominal cosi o rode, a jasne ako jediny zatial identofikoval ze Malobicki (Maloveski) a Malobicki su dve rozne vetvy.
Neviem, ci pan Denis, ktory tiez pisal len o malobickych z Beckovskej Viesky (v knihe slachta Trencianskej stolice), by nemal dalsie informacie?
Ten rod Malobickych, akoby uz v 19. storoci, ked Nagy a dalsi spisovali rody Uhorska, bol asi neznamym, alebo nepodstatnym, mozno poklesli medzi mestanov, sedliakov?
Zial, neviem sa dostat k najstarsim supisom Trencianskej stolice, ci tam by boli uvedeni.
Zaslal: ut január 05, 2010 8:13 Predmet: Malobicky
Rad by som Vas i ja poprosil o rady a pomoc.
Vsimam si, ze medzi genealogmi, ci uz madarskymi, nemeckymi, ale aj sucasnymi, sa zamienaju rody MALOVESKY a MALOBICKY.
Rod Malovesky (Malobiczky) z Beckovskej Viesky je znamy, ktory je uvedeny vo viacerych publikaciach - aj v publikacii Slachta Trencianskej stolice.
Avsak, existuje rod Malobicky z Malej Bytce, o ktorom sa temer nevie. Casto je prave rod Malovesky zamienany priezviskom Malobicky (dokonca oni sami si tak pisali priezvisko), pricom s rodom malobicky nie su pribuzensky spriazneni.
K rodu Malobicky - jedina zmienka je, ze akysi knaz Juraj Malobicky ziadal potvrdenie slachtickeho povodu. Kedze uz v 17. storoci nemal armales, spriaznenost rodov dokazovali ine rody okolo Ziliny - janac, Janak, atd. Vraj slachticke prava potvrdil kral Ludovit okolo roku 1360.
Prosim, vie niekto vniest viac svetla k rodu Malobicky z Malej Bytce? Velmi by som bol povdacny.
Nemôžete odosielať novú správu do tohto fóra Nemôžete odpovedať na správu v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre